Bak Bakalım Blogumda Var mı?

16 Kasım 2014 Pazar

Tiyatro: Kösem Sultan

Önceki hafta sonu arkadaşlarımızla birlikte, uzun zamandır ihmal ettiğimiz tiyatroya gidelim dedik. Tercihimiz Kösem Sultan'dan yana oldu.


Sultan 4. Mehmet döneminde, iktidar uğruna oğlunu önce tahttan indiren, sonra da boğdurarak öldüren Kösem Sultan'ın, iktidarda kalabilmek için bu kez torunu Mehmet'i öldürmeye çalışması ve gelini Turhan Sultan'la mücadelesi anlatılmış.


2 perdeden oluşan oyunda çok kalabalık bir kadro yer alıyor. Kösem Sultan'ı canlandıran Özlem Ersönmez'in performansını gayet başarılı buldum. Birkaç yerde sultanın ruhunu iyi yansıtamadığı yazılmış fakat, hırsı, kini, dalavereleri karşısındaki soğukkanlılığı, hüznü vs. gayet güzel yorumluyor.


2 saat 40 dakika süren oyun boyunca sahne hep canlı, hep heyecanlıydı. Diğer oyunculuklar kadar kostümler, müzik, koreografi ve dekor da çok başarılıydı. İktidar mücadelesi ve kirli siyasetin arasında yer alan sünnet düğünü eğlencesini de çok beğendim bu arada.


Sanıyorum, Kasım ayı içerisinde bu oyun yok, fakat aklınızda bulunsun. Oyun tekrar başladığında yorumlarımdan faydalanmak istersiniz belki ;)

*Fotoğraflar alıntıdır.

2 yorum:

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...