Bak Bakalım Blogumda Var mı?

18 Kasım 2014 Salı

Sinema: Pek Yakında

Vizyona girdiğinde "Aman gitmeyin, hiç komik değil, boşu boşuna para vermeyin" denilen Cem Yılmaz'ın "Pek Yakında" filmine gittik birkaç hafta önce.


Cem Yılmaz'ın, filmin, komedi filmi olmadığını belirtmesine rağmen hala "Komik değildi" yorumu yapanlar, pek tabii memnun kalmamışlardır filmden. Fakat, bana soracak olursanız; Cem Yılmaz, bence en en en güzel filmini yapmış.

Korsan DVD'cilik yaparak para kazanan ve hayatta pek de dikiş tutturamamış Zafer'in, karısı kendisinden ayrılmak istediğinde, karısından son bir şans isteyerek değiştiğini gösterme çabalarının anlatıldığı filmde, Zafer bunu 1970'lerden kalma bir senaryo olan "Şahikalar" filmini çekerek kanıtlamak istiyor. Tabii, her işte olduğu gibi bu işe başladığında da birçok şeyi eline yüzüne bulaştırıyor.

Herşeyden önce filmi müthiş samimi buldum. Karakterler çok bizdendi ve bazı olayların çok yaşanmışlığı vardı. Zafer'in, film çekme çabaları sırasında yaşanan olaylar içerisinde gerçekten çok komik sahneler de vardı, hüzünlü sahneler de. Olaylar, gayet güzel kurgulanmıştı ve film; beni ve salondakileri, kendisinden asla koparmadan sonuna kadar izletmeyi başardı.

Eşkıya, Herşey Çok Güzel Olacak filmlerine ve çoook sevdiğim Sadri Alışık'a da "selam"lar gönderilmesi, filmi bence daha özel kılıyor. Ayrıca çok ince ve zekice yapılan espriler de filmin başarısını artırıyor.

Filmin olumsuz yönü ise, filmde çok fazla ürün yerleştirme yapılması oldu. Markaların logo ve reklamları bazı sahnelerde çok belirgindi. O kadar kusur kadı kızında da olur dedim, geçtim.

Sıcak, samimi ve "bizden" bir film izlemek isteyenlere kesinlikle tavsiyemdir...

Dipnot: Fotoğraf, internetten alıntıdır.



2 yorum:

  1. Dediğiniz gibi adam "Komedi filmi değil" diyor insanlar hala "Ama gülmedik ki" diyorlar. Anlamak mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani... Cem Yılmaz komedyen ya, yaptığı herşey komedi olacak gibi algılıyor insanlar. :))

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...