Hamuru için:
3 su bardağı un,
3 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 paket kuru maya
Tuz ve su.
Tüm malzemeleri yoğurun orta sertlikte bir hamur elde etmiş olacaksınız. Oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirin.
İç Harcı için:
250 gr. kıyma,
1 orta boy domates,
1 büyük boy kuru soğan,
2-3 adet sivri biber,
1 dolu tatlı kaşığı biber salçası,
Maydonoz
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Hamurdan istediğiniz büyüklükte koparın, elinizle pide şekli verin. İçerisine kıymalı harçtan koyup yayın, pidenin kenarlarını katlayın. 1 adet yumurta sarısını pidenin kenarlarına sürün, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun, mutlu pazarlar...
Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkürler :)
SilYapma bana bunu ama! Şu aralar favorilerimden kendisi. Annem biz küçükken çok yapardı bunu . Ben de kesinlikle deneyeceğim. Eline sağlık :)
YanıtlaSilDene Dilekçim, enfes tat, kesin bilgi ;)
Silhemen not ettim denicem bayılırım enfes gözüküyor :)
YanıtlaSilKesinlikle dene canım, çok lezzetli ;)
SilOfff gece gece canim ne cok istedi😉 size afiyetler olsun canim.
YanıtlaSilSenin kadar becerikli olmasam da yapıyorum bişiyler :))
Silellerine sağlık canım çok güzel gözüküyorlar:)
YanıtlaSilTeşekkürler canım :)
SilÇok güzel görünüyorlar. Amerika da bulamadığım için mecbur evde yapıyorum ben de:)
YanıtlaSilEvdekilerin tadı da bir başka ama ;)
SilPideler nefis. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilOooo bunları senden duymak harika :)
SilÇok teşekkürler...
oyy nefis görünüyor eline sağlık canımı istettin yani..:-))
YanıtlaSilÇok teşekkürler, tarif yukarıda ve gerçekten çok basit ;)
SilElinize sağlık. Ben bir türlü evde pide yapamadım; hep sert düştü. Fotoğraflar bile ye beni; diye çağırıyor.
YanıtlaSilBu tarifte bahsetiğiniz gibi sert hamur olmuyor.
Silofff tam da karnim acikmisken hiç de iyi olmadi bu fotoyu gormem sihirlim mavilim, ellerine saglik pek bi nefis gorunuyorlar, opuldun kocaman
YanıtlaSilSağol canım benim. Senin maharetli ellerinden neler çıkıyor, bunu da kolaylıkla yaparsın sen ;)
Sil