Bak Bakalım Blogumda Var mı?

15 Kasım 2018 Perşembe

SONBAHAR AYLARINDA RETRO GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ TRENDİ




Retro gözlükler, bir akım olarak, sonbahara damgasını vuracaktır. Geçmişin izlerini taşıyan bu akım ile büyükannenizin veya büyükbabanızın sandıklarını kontrol etme zamanının geldiğini düşünebilirsiniz. Mevsimlik çizgilerde ve sonbaharın desenlerinde retro model hareketinin izlerini göreceksiniz. Evinizde yer almış dantellerde ve geçmişte oluşturduğunuz tüm çiçek desenlerinde retro çizgilerini görmek sizi şaşırtmayacaktır. Bu akımın esintileri sonbahar modasının da sokaklarda yer alması ile hem giysilerde hem güneş gözlüklerinde yer alarak geçmişe zaman yolculuğu yaptığınız hissine kapılabilirsiniz.


RETRO MEVSİMİ BAŞLADI
Retro sonbahar modasında bir trend bu trendi anlamak hiçte zor olmasa gerek. Geçmişin derinliklerinden gelen retro furyası giysilerden tutun da güneş gözlüklerinde bile çizgilerini baskınlıkla hissettirmeye başladı. Gözlüklerdeki sonbaharda bu çerçeve modelini her köşe başında göreceğimiz aşikar. Bu sezon neredeyse her şey retro moda hakim olacak gibi görünüyor.

RETRO İLE GÖZLÜK SEÇİMİ
Retro sadece stabil bir model olarak ta karşımıza çıkmıyor. Güneş gözlüğü seçiminde retro modellerinde birbirleri ile farklılıkları bulunmaktadır. Çerçeve şekil olarak birbirine yakın olsa da renklendirme, kullanılan materyallerin farklılıkları, modelin ufakta olsa çizgi farklılıkları bize birbirinden farklı bir o kadarda retro esintisi taşıyan modelleri karşımıza çıkarıyor.

RETRO İLE DÜNYAYA RENKLİ BAKIN?
Yaz kadar güçlü olmayan güneş ışınları gözlük cam renklerinde de farklı çeşitler kullanmaya olanak tanımaktadır. Bu sebepledir ki gözlük seçiminde seçenekler bir o kadar daha çoğalmış durumda. Bu nedenle, daha açık renk tonlarında gözlük bile seçebilirsiniz. Retro model tasarımı ile, gözlük merceklerindeki geniş renk tonlarıyla eğilimi yakalamaya katkıda bulunacaktır. Bu şekilde, yalnızca siyah rengin hakim olduğu yaz zamanlarına kıyasla sonbaharda rengarenk camlara sahip desen desen retro gözlükleri kullanabileceksiniz.

RETRO MU? YAYIN BALIĞI MI?
Retro güneş gözlüğü çeşitlerinde yüzün ön kısmında duran modellerde mevcuttur. Bu, genel isim olarak bir diğer isim olarak yayın balığı olarak tanımlanan bir tasarım çerçevesidir. Bu gözlük modeli, büyük boyutlu gözlük tarzının yanında siyah renkli görünümü ile de hatırlanabilmektedir. Retro tarz gözlükleri uzun yıllar hiç sıkılmadan ve modası geçmeden kullanabilirsiniz.



14 yorum:

  1. Yüzüme büyük geldiği için takamasam da en sevdiğim gözlük modeli bu olabilir :)

    YanıtlaSil
  2. yüze göre iyi seçildiğinde çok hoş duruyor ama birde moda diye alıp oldurmaya çalışanlara pek birşey diyemiyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Fatmacım, gözlükler denenebiliyorken denemeden moda diye almak bana da garip geliyor...

      Sil
  3. bu tarz gözlükleri çok seviyorum..

    YanıtlaSil
  4. Cok güzel modeller var gercekten de 😊

    YanıtlaSil
  5. seviyorum bu gözlük modelini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakışıyorsa affetme, bol bol kulan İlkecim :)

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...