Bak Bakalım Blogumda Var mı?

27 Şubat 2012 Pazartesi

Selülitlere Karşı Savaş Açalım!

İster zayıf, ister kilolu olalım hepimizin ortak sorunu maalesef selülit. Derinin altındaki tabakada oluşan selülitler, yağ hücrelerinin fazla yağ depolanması ve hormonların etkisiyle de hücreler genişler, kan dolaşımın da yetersiz olmasının ardından yağ dokusu yayılmaya başlar. Bu da vücudun, normalden fazla su tutmasına, kan dolaşımının zayıflamasına; dolayısıyla dokulara daha az oksijen gitmesine yol açar. Sonuçta, dokular elastikiyetini kaybetmeye ve deri üzerinde portakal kabuğu görünümüne kavuşmaya başlar.
Selülitin en önemli nedenlerinin başında; sağlıksız yaşam geliyor. Dengesiz beslenme, alkol, sigara, kahve,  bedensel hareketsizlik selülite davetiye çıkarıyor.
Günümüzde selülitlerden kurtulmak için çok çeşitli çareler mevcut. Tıbbi tedaviler, spor, dengeli beslenme, çok su içme, alkol ve sigaradan uzak durma ve tüm bunların yanısıra selülit giderici kremler, çeşitli masajlar, bitkisel çaylar vsvsvs.
Son dönemlerde uyguladığım ve kesinlikle başarılı bir çalışma olduğunu gözlemlediğim bir karışım sayesinde selülitlerimde gözle görülür bir azalma oldu. Yaza girerken zayıflama ve selülitlerden kurtulma dönemine girdiğimize göre hepimizin işine yarayacağı bu karışımı sizlerle paylaşayım istedim.
Malzemeler:
15 ml susam yağı,
20 ml biberiye yağı,
10 tane dövülmüş aspirin,
10 gr kafur.
Aktarlarda rahatlıkla bulacağınız malzemelerle hazırlayacağınız bu karışımı günde 2 kez, problemli bölgelerinize sürüyorsunuz ve cilt tarafınızdan iyice emilmesini sağlıyorsunuz. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, dediğim gibi gerçekten işe yarıyor. Tek kötü tarafı; kokusu. Kafur, müthiş derecede ağır kokulu, bu da karışımın kokusunu etkiliyor. Fakat, selülitli kötü görünümden kurtulmak için bu rahatsız edici kokuya değer. Zaten, karışım cilt tarafından emildikten sonra koku falan kalmıyor. Mutlaka denemelisiniz diyor, başka da birşey demiyorum...
* Dipnot: Fotoğraf, internetten alıntıdır.

5 yorum:

  1. benim tek bir yöntemim var, gunde en az 2 lt su içmek ve her duş ya da banyoda fırça :)
    işe yarıyor

    YanıtlaSil
  2. Şanslısın Gamzecim, demek ki fazla selülitin yok, ya da bir süre önce kurtuldun kötü görüntüden :)
    Dediğin gibi fırça da kan dolaşımını hızlandırdığı için çok işe yarıyor ;)

    YanıtlaSil
  3. peki uyguladıktan sonra yıkıyormuyuz :)) yoksa sadece emilmesinimi bekliyoruz?

    YanıtlaSil
  4. Zaten karışımı masaj yaparak uyguladığın için cilt, bu karışımı tamamen emiyor. Dolayısıyla senin ekstra birşey yapmana gerek yok Nermincim :)

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim en kısa zamanda bunu deneyeceğim :))

    YanıtlaSil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...