Bak Bakalım Blogumda Var mı?

21 Haziran 2011 Salı

İspanya Gezisi-2. Gün: Granada

Tur programımıza göre kahvaltı sonrası serbest zaman, isteyenler için El Hamra Sarayı ve Generalife Bahçeleri'ne ekstra tur düzenlendi.
Eşim, sabah 06:30 gibi şehir merkezindeki otelimizden 10 km. uzaklıktaki saraya, bilet almak üzere yola çıktı.  :)) İşin ilginç tarafı; rehberimiz daha önceden bilet rezervasyonu yapmadığı için ekstra tura katılmak isteyen diğer grup üyelerine bilet almak üzere eşimle birlikte gitti :)) (Tura katılmak isteyenlerin ödediği ücret kişi başı 65 Euro, bu turu kendiniz yapmak isterseniz kişi başı 14 Euro, aradaki tutarın cebe inmesi, hem de aynı araçta aynı mekanda ve aynı anda alınan biletlerin değeri; paha biçilemez :))  )
Bu arada, Saray'a giriş için, eğer İspanya'ya gidiş tarihiniz belli ise biletinizi önceden internetteki  http://granadainfo.com/ticketsalhambra.html     adresinden satın almanızı öneririm. 2. gişeden rezervasyon çıktınızı göstererek biletinizi alabilirsiniz. Oldu da internetten bilet almadınız, sakın saatlerce bilet almak için o uzun kuyruklarda beklemeyin. Kredi kartıyla bilet alınabilen yan taraftaki gişeye geçin. Bunu size kimse söylemez, unutmayın özellikle Endülüs'teki İspanyollar İngilizce bilmiyor.
Hadi size fotoğraflarla ipucu:
Önce, sarayın uzuuuun yolundan geçip "ben, burada saatlerce de olsa beklerim, saray için beklemeye değer" diyorsanız sizi aşağıda görmüş olduğunuz bilet gişesine alalım.
Ya da hiç sıra olmayan, 2 dakika içerisinde biletinizi alabileceğiniz mekana doğru dönelim. o uzun yoldan geçtikten sonra tam karşınızda (solunuzda üstteki, sağınızda alttaki fotoğraf olmak üzere) El Hamra Girişini görüyorsunuz.
Kocaman "La Alhambra" yazısının olduğu kocaman tabeladan başınızı sağa çevirin,
Okları takip edin ;)
Valla açıkçası bu fotoğrafları tamamen sizler için çektim. Çünkü, burası gerçekten çok çok önemli bir mekan ve internetten bilet alımıyla ilgili bayağı bir araştırma yaptım, bazı kişiler tamamen kafa karıştırıcı bir şekilde bilgi yazmış. Halbuki, bu kadar basit işte. Özellikle de yaz ortalarında ziyaretçi akınına uğrayan bu mekan için bu bilgileri aklınızın bir köşesine not edin. Giderseniz, bana teşekkür edersiniz ;)
Biletimizi alalım şimdi de. Yine birkaç tüyo; 2 bilet tipi mevcut; "Jardine" alırsanız sadece bahçeyi geziyorsunuz, "Generalife" alırsanız bahçeler de dahil olmak üzere tüm sarayı gezebiliyorsunuz. Ayrıca, bilet için 2 zaman dilimi var: 08:30-14:00 veya 14:00-18:00 Biletin sağ alt köşesine dikkat; sarayın en güzel köşelerinden biri olan Nazaries Sarayı'na giriş saati yazılı. Saati sakın kaçırmayın. 5 dakika bile geç kalsanız içeriye alınmıyorsunuz.
Tarihi önemi çok fazla olan El Hamra Sarayı'ndayız. Yüzyıllar boyunca İspanya'da hüküm süren Arapların İspanya'da kaybettikleri son kale Granada'daki güzellik. Gezi süresi 4-4,5 saat sürecek olan, Alcazaba, Palacios Nazaries, Palacio de Carlos V ve Generalife Bahçeleri'nden oluşan ve Nasır ailesi için yeryüzünde cenneti tanımlamak için yapılmış masalsı yapıya göz atalım mı? Bu arada Granada şehir gezimiz bir sonraki postta ;)
























Bu arada kendimi gizlemeye gerek görmüyorum  ;)  Beni tanıyan var mı aranızda?








6 yorum:

  1. ne güzel gezmişsin.biz türkiyeyi gezemedik daha.fotolarda harika.bizim yerimizede gez.

    YanıtlaSil
  2. :))
    Sen de gezersin uğurböceği, böyle düşünme.
    İnan o kadar zor değil ;)

    YanıtlaSil
  3. Deneyimlerinizi cok faydali buldum dolayisiyla tesekkür ederim verdiginiz bilgiler icin. Planlama yapmamta aydinlatici oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
      İyi tatiller :))

      Sil
  4. Gerçekten faydalı oldu. 10 gün sonra oradayız kısmetse. Detaylı anlatım için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...