Bak Bakalım Blogumda Var mı?

13 Mart 2017 Pazartesi

Akıllı Cep Telefonları ile Hayat Daha Kolay!

Teknoloji hayatımızın hemen hemen her noktasını işgal etmiş durumda. Sanırım en çok da 20 yıl öncesinde yalnızca konuşmak ve sınırlı karakterde mesajlaşmak için kullandığımız telefonların ios, android gibi işletim sistemleri sayesinde akıllı telefonlara dönüşmesinde etkisini hissettiriyor. Teknolojinin hızla geliştiği, cep telefonu üreticilerinin pazardaki aslan payını kapabilmek için sürekli olarak birbirleri ile hatta kendileriyle rekabet halinde olmalarının sonucu daha iyi, daha yenilikçi, daha kullanıcı dostu ve daha hayatı kolaylaştırıcı özellikleri barındıran cihazların üretildiği günümüz modern dünyasında, akıllı telefonların kullanılmadığı bir alan neredeyse yok gibi.  


Akıllı cihazların hayatımızı kolaylaştıran uygulamaları olduğunu söyledim. Örneğin bir Apple mobil cihaz kullanıcısı iseniz, App Store sizin için vazgeçilmezdir. Apple tarafından işletilen App Store’da hayatınızı kolaylaştıracak, size zaman kazandıracak ücretli ve ücretsiz 2 milyonu aşkın uygulama olduğunu biliyor muydunuz? Bu uygulama ile dilediğiniz oyunu, çalıştığınız bankaların, online alışveriş sitelerinin mobil uygulamalarını indirebilir veya film, müzik satın alabilirsiniz. Böylece akıllı cep telefonunuz cepte taşıyabileceğiniz mini bir bilgisayar işlevi kazanmış olur.

Dediğim gibi ücretsiz uygulamaların olduğu App Store online mağazada ücretli uygulamalar da var. Ancak gözünüz korkmasın App Store indirim kampanyası sayesinde dilediğiniz herhangi bir ücretli uygulamayı rahatlıkla indirebilirsiniz.

Akıllı cep telefonu kullanımının lüksten öte bir ihtiyaç olarak kabul edildiği günümüz dünyasında, mobil hayat trendinin gerisinde kalmamak, ihtiyaçlarınıza uygun uygulamalarla çok kıymetli olan zamanınızdan tasarruf sağlayabilmek için akıllı telefonunuzun online mağazasında bulunan uygulamalara göz atmanızı tavsiye ederim.
 

12 yorum:

  1. akıllı cep telefonları evet hayatımızı bir yandan kolaylaştırıyor ama kişiler arası iletişimi koparıyor maalesef çoğunlukla:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım. Ne yazık ki evlerinde, yan odadan bile telefonla iletişim kurmaya başladı artık insanlar...

      Sil
  2. Akıllı telefonlara esir olduk iyice.Uygulamalara göz atmadan geçemeyeceğim tabiki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki Filizcim. Yenilikleri de merak ediyoruz, bir taraftan da uzaklaşmak istiyoruz :)

      Sil
  3. Hayatı kolaylaştırdığı bir gerçek fakat hafıza algılarımızı daralttığını düşünüyorum hani olmadığı yerde hiç durumuna doğru ilerliyoruz (aslın da amaç da bu ya).
    Kendimizi unutmayacak kadar kullanmaya özen göstermeliyiz gitgide gerçek hayattan uzaklaşıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Hatice ablacım. Ara ara kayboluyorum ben de, geçici çözüm bu. Bazen dinlenmek, kendini dinlemek, yenilenmek gerek ;)

      Sil
  4. Olumlu yönleri yanında olumsuz yönleri de var. Aslında kuralların olacak cep telefonu kullanırken ama yapamıyoruz resmen bağımlılık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım, vazgeçemiyoruz bir türlü...

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...