* Bugün kızımın doğum günü ve siz bu yazımı okurken muhtemelen ben, miniğim ve dostlarımızla birlikte muhteşem anılara imza atıyor olucam. Sizi ve blogumu yalnız bırakmak istemedim. Bu arada, paylaşımlarımı instagram hesabımdan anlık olarak takip edebilirsiniz.
Son aylarda, peynirli poğaça yapacaksam, elim hep bu tarife gidiyor. Özellikle de fırından çıkar çıkmaz yanında bir bardak çayla tükettiğimizde değmeyin keyfimize.
Yapımı çok kolay bu poğaçanın tarifine gelince:
Malzemeler: İç harcı için: Üzeri için:
1 su bardağı ılık süt, Beyaz peynir, Yumurta sarısı,
Yarım paket yaşmaya, Doğranmış maydonoz Çörekotu,
1 yemek kaşığı toz şeker, Susam
1/2 su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı süt,
Alabildiğine un ve tuz.
Yapılışı:
1 bardak ılık süt, yaşmaya ve şekeri bir kapta karıştırıp mayalanmaya bırakın. Mayalandığında, diğer malzemelerin tümünü ekleyin ve güzelce yoğurun. Hamur iyice kabardığında, içine peynirli harçtan koyarak istediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı ile çörekotu-susam serperek 180 derece fırında pişirin.
Dipnot: İç harcını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz, hamura ceviz-fındık vs. koyarak boş poğaça olarak da pişirebilirsiniz. Hamuru sayesinde birbirinden leziz tatlar elde etmeniz mümkün..
Afiyet olsun...
Bir patatesi bir de poğaçayı ömür boyu yerim vallahi :D Tarif çok makbule geçti şuaralar sürekli mutfaktayım :D
YanıtlaSilBen de ben de :))
SilJoker bir tarif bu Dilekçim, istersen boş yap, istersen hamuruna haşhaş ekle, istersen ceviz... Ya da iç harcını değiştir, her haliyle muhteşem oluyor ;))
Kolay gelsin sana canım...
Nefis görünüyor...Ellerinize sağlık....Çay ve poğaça.....:) Mükemmel..
YanıtlaSilÇok teşekkürler, ben de çok severim o ikiliyi :))
SilEllerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.
YanıtlaSilSevgiler
Çok teşekkürler :))
SilPoğaçaya hayır demem. Minik kızınıza da musmutlu güzel yaşlar almasını diliyorum. Sevgilerimle.
YanıtlaSilBen de demem :)
SilVe çok teşekkürler, sevgiler benden de :)
Benim yaptığım gibi çok yumuşak oluyor..Tepsi mayasını aldırmak çok önemli:)
YanıtlaSilİnanılmaz yumuşak ve pof pof oluyor. 2 defa mayalanıyor anırım ondan. Ve tadı enfes :))
SilBu poğaça benimde çok sık yaptıklarımdan.Ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Filizcim :))
SilYa misafirim gelcek yapsammı ki:))
YanıtlaSilKuzum denemeni tavsiye ederim, pofuduk poğaçayı kim yemez ki?
Sil