Dengeli tuz tüketimi ile ilgili toplumu sürekli bilgilendirmeyi
misyon edinen Estuz, “Bayramda da tadım tuzum kaçmasın” diyenler için
dengeli, hafif ve lezzetli yemek tarifleri hazırladı.
Bayram
deyince aklımıza hep neşe, mutluluk ve sevdiklerimizle beraber olduğumuz
lezzet dolu, bereketli sofralar gelir. Türk misafirperverliği
bayramlarda daha da kendini gösterir. Her ziyaret farklı bir lezzetle
tanışmak demektir. Her ikramda yeni bir lezzet yolculuğuna doğru yol
alırken, ölçüyü kaçırmak için de karşı konulmaz cazip fırsatlar getirir.
Halbuki dengeli beslenme hayatın her döneminde olduğu gibi
Ramazan Bayramında da büyük önem taşımaktadır. Özellikle sıcak ve uzun
Ramazan günlerinde vücudumuzdan kaybolan su ve tuzu karşılama ihtiyacı
içindeyken… Bu nedenle evimizde ya da bayram ziyaretlerimizde
yediklerimize dikkat etmeli, aşırıya kaçmamalı, dengeli beslenme
ilkelerini unutmamalıyız.
Dengeli tuz tüketimini kendine misyon
edinen Estuz, “Bayramda da tadım tuzum kaçmasın” diyenlere hafif yemek
tarifleri öneriyor. Bu tariflerle bayramda misafirlerinizi daha dengeli
ama lezzetli yemeklerle ağırlayabilirsiniz.
Estuz’un bayrama özel hazırladığı sağlıklı yemek önerileri şöyle;
ESTUZ Baharatlı Deniz Tuzu ile Marine Edilmiş Çıtır Tavuk
Malzemeler:
Estuz Baharatlı Deniz Tuzu, Yarım kg Tavuk Göğüs Fileto, 3 yumurta, 1.5
su bardağı un, 1.5 su bardağı galeta unu, kızartmak için sıvı yağ,
yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 diş ezilmiş sarımsak ve 1 yemek kaşığı
limon suyu.
Hazırlanışı: Tavukları ince şerit şeklinde kesin.
Derin bir kaseye zeytinyağını, ezilmiş sarımsakları, limon suyunu ve
Estuz Baharatlı Deniz Tuzunu ekleyip karıştırın. Bunlara tavukları da
ekleyip tekrar karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında
3-4 saat bekletin. Unu ve galeta ununu ayrı kaselere aktarın.
Yumurtaları ayrı bir kaseye kırın. Üzerine az miktarda Estuz Baharatlı
Deniz Tuzu ekleyip çırpın. Dinlendirdiğiniz tavukların üzerindeki fazla
sosu alın. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak
galeta ununa bulayın. Önceden kızdırdığınız sıvı yağda orta ateşte
kızartın. Fırında yağsız kızarttığınız patates ile birlikte salatalık ve
havuçla süsleyerek ikram edin. Afiyet olsun…
ESTUZ Baharatlı Deniz Tuzu ile Rokalı, Narlı Patates Salatası
Malzemeler:
Estuz Baharatlı Deniz Tuzu, 5 adet Patates, 1 demet Roka, Dereotu,
Maydanoz, 2-3 dal Taze soğan, Konserve Mısır (isteğe bağlı), Nar,
zeytinyağı ve limon suyu.
Hazırlanışı: Patatesleri kabukları ile
birlikte haşlayın, soyun. Soğuduktan sonra salata kasesine doğrayın.
Yeşillikleri yıkayın ve ince ince kıyın. Zeytinyağı ve limon suyunu
karıştırın ekleyin. Estuz Baharatlı Deniz Tuzunu ekleyin. Bütün
malzemeyi harmanlayın ve nar taneleri ile servis edin. Afiyet olsun…
Akçakız Böreği
Malzemeler: 1 çay kaşığı Estuz Rafine İyotlu
Sofra Tuzu, 1 paket Çerkez Peyniri, 1 paket Trabzon Tereyağı, 1 paket
Süzme Yoğurt, 5 adet yufka, 1 adet yumurta, 1 şişe soda ve 1 çay kaşığı
çörek otu.
Hazırlanışı: Yufkalarınızı tezgaha serin. Tavada
yakmadan erittiğiniz Trabzon tereyağını yufkaların üzerine fırçayla
sürün. Bir kasede çırparak ve 1 çay kaşığı Estuz Rafine İyotlu Sofra
Tuzu ekleyerek hazırladığımız yumurta, soda ve yoğurduğunuzdan oluşan
harcı yufkaya iyice sürün. Yufkayı ikiye katladıktan sonra ortasına
Çerkez peyniri koyun. Yufkayı rulo yaparak kendi etrafında sarmal yapın
ve gül şekline getirerek üzerine yumurta sarısını da sürdükten sonra
180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun…
harika bir tarif haşhaş ilavesi nasıl olurdu acaba akçakız böreğine
YanıtlaSilSanki biraz ağır olur gibi ama, bilemedim ki :)
Sil