Bak Bakalım Blogumda Var mı?

29 Kasım 2010 Pazartesi

Yunanistan Gezisi-1. Gün: Selanik

Bayramın 1. günü yola çıktığımız Yunanistan turumuzda ilk durağımız; ülkenin ikinci büyük şehri ve Balkan Savaşları sonrası Osmanlı ordusunun direniş göstermeden teslim ettiği şehir Selanik'ti. Bayram ve öncesi günler hava çok güzel olmasına rağmen Thessaloniki bizi bardaktan boşanırcasına yağan yağmurla karşıladı :)) İlk önce Aya Dimitria mahallesinde Türk konsolosluğunun hemen bitişiğinde bulunan ve şu an müze olan Ata'mızın evini ziyaret ettik.
Zübeyde Hanım'ın odası



Evin salonu

Mutfak

Banyo. Ne kadar sade değil mi?

Duvarda asılı bilgiye Atatürk'ümüz bu odada doğmuş.

Atatürk'ümüzün karnesinin Türkçesi


Kişisel eşyaları

Karnenin orjinali

Restore edilen cami(adını unuttum)


Aristotales Meydanı'nda Aristo'nun heykeli. Kocaman bir alan ve etrafında cafeler, mağazalar, barlar, oteller, kitapçılar mevcut.

Ve Osmanlılar tarafından inşa edilen Beyaz Kule. Ege Denizi'nin hemen kıyısında ve şehrin sembolü. Muhteşem Ege manzaralı Kordon Boyu'nu keyifle yürüdükten sonra karşımıza çıkan kulede hem de denize karşı yemek yemek ayrı bir keyif.

Eski Roma kalıntıları. Çalışmalar hala devam ediyor.


3. Yüzyıl Roma dönemine ait Zafer Anıtı

Rotonda Kilisesi. Bizanslılar döneminde yapılmış, önce kilise, Osmanlılar döneminde de cami olarak kullanılmış.



Ve meydanın yukarı kısmı, hemen üst tarafta yine kocaman bir park var.
İnsanlar çok canayakın ve şehir de insanları gibi kesinlikle soğuk ya da yabancı gelmiyor size. Kordonboyu'nun karşısındaki cafelerde birer frappe için, denizi izleyin, Selanik sokaklarında dolaşın, Atatürk'ümüzün evini ziyaret edin ve kesinlikle alışveriş yapmadan dönmeyin ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...