Bak Bakalım Blogumda Var mı?

6 Kasım 2012 Salı

Kızıl Nehirler- Jean Christophe Grange

Bu kitabı bitireli birkaç hafta oldu ama hakkında yazmak bugüne kısmetmiş. Konusu hakkında şunu söyleyeyim; içiçe geçmiş gizemli olayları çözmek için farklı dünyalarda yetişmiş 2 polis görevlendiriliyor ve her ikisi de aynı konunun farklı alanlarında olayı çözüme kavuşturmak için müthiş performanslar sergiliyor.

Polisiye-gerilim tarzında bir kitap ve okumaya başladığınız andan itibaren sizi resmen esir alıyor. Kitabı elinizden bırakmak istemiyor, olayları birebir yaşamak ve soruları çözmek için sabırsızlanıyorsunuz. Sayfa sayısını hatırlamıyorum ama bayağı kalın bir kitaptı. Fakat, kurgu ve hikaye sayesinde emin olun sayfa sayısının bir önemi yok.

Bu arada yazarın, okuduğum ilk kitabı. Daha önce gazetecilik yapan kitabın yazarı, müthiş bir dil kullanmış ve olay örgüsünü çok çok iyi kurmuş. Kitap, daha önce Jean Reno'nun da oynadığı aynı adlı filmde de adından söz ettirmiş, ancak ben filmini izlememiştim. Ve hatta iyi ki de izlememişim diyorum. Kitabın başarısını filminin yakaladığına pek inanmıyorum. Eğer son günlerde sağlam bir kitap okumak isterseniz kesinlikle tavsiyemdir.

4 yorum:

  1. bende seneler evvel kurtlar imparatorluğunu okumuştum bu yazarın ve diğer kitaplarınında iyi olduğunu düşünmüşümdür ama okumak kısmet olmadı.

    YanıtlaSil
  2. Bulursam ben de alırım Daphnecim diğer kitaplarını. Kalemini çok sağlam buldum ;)

    YanıtlaSil
  3. Filmini ben de izlemedim ama Jean Reno oynuyorsa senaryo iyi olmalı. Kitabı okumalı o zaman :)

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle oku Sevdacım, senin de bi kitapkurdu olduğunu biliyorum, bu güzelllikten kendini uzak tutma ;)

    YanıtlaSil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...