Bak Bakalım Blogumda Var mı?

25 Şubat 2015 Çarşamba

ORGANİK AMA RENGARENK

Organik bebek giyim markası Organickid, sadece ipliği ile değil, fermuardan etikete askısından ambalajına kadar kullanılan tüm malzemeleri ile %100 organik. Klasik organik ürün algısını farklılaştıran marka, 600'ün üzerinde renk ve model alternatifi sunuyor ve üstelik sanılanın aksine son derece ekonomik.

İlk kez yiyeceklerle hayatımıza giren organik kavramı günümüzde artık hayatımızın her alanında yer almaya başladı. Her şeyimiz çocuklarımızın daha sağlıklı bir gelişim sürdürmeleri için doğa dostu ve tamamıyla %100 organik malzemeler kullanılarak tasarlanan kıyafetler tercih etmeye başladık. Türkiye'ye hızlı bir giriş yapan Organickid ise, mükemmel tasarımdan ve renkten uzak olan organik algısını değiştirerek, sağlıklı ve güvenilir üretimi kadar canlı renkleri ve şık detayları ile dikkat çekiyor.

Hem Organik, Hem Renkli, Hem Şık



%100 organik olduğunu uluslararası GOTS sertifikası ile tescilleyen Organickid, organik olmasına rağmen kullandığı canlı renkler ve tasarım odaklı yaklaşımı ile benzerlerinden farklılaşıyor. 0-6 yaş arasına hitap eden tasarımlarıyla Organickid, kız, erkek ve unisex gruplardan oluşuyor. Bebek tulumlarından şapkalara, bodylerden önlüklere, eldivenden battaniyeye varıncaya kadar yüzlerce alternatifin yer aldığı koleksiyonda canlı sarılar, şeker pembeler, kırmızılar, morlar ve her tonu bulunuyor.
Tasarımlarını markanın yaratıcısı ve sahibi genç bir anne olan Merve Akıncı'nın yaptığı Organickid'te çocukların sağlığı kadar şıklığı da ön planda. Sağlığa uygun olmadığı için dijital baskı uygulanmayan kıyafetlere, baskı yerine yine aynı canlılığı ve şıklığı verecek olan, %100 doğal iplik ile nakış yapılıyor. Kullanılan fermuar, çıtçıt, düğme ve tüm aksesuarları ile birlikte, ürünlerin sergilendiği askıların ve konulduğu ambalajların dahi %100 organik olduğu marka şimdilik sadece online satışta. Yakın bir zamanda kendi mağazalarını açacak olan Organickid'e www.Organickidwear.com adresine tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Organickid Hakkında
Türkiye’nin en köklü markaları arasında yer alan ve ilk organik pamuk iplik üreticisi Topkapı İplik’in 2013 yılında hayat verdiği marka, öncelikle yurtdışında satılmaya başlandı. Türkiye online satış platformları ile giriş yapan Organickid, aldığı uluslararası sertifikalar ve %100 organik olması ile diğerlerinden farklılaşıyor. İplik üreticisi bir firmanın bünyesinde olması nedeniyle üretim alt yapısı güçlü olan Organickid, Türkiye'de mağazalaşarak büyümeye devam edecek. Dünyadaki en kapsamlı tekstil standardı sertifikası Global Organik Tekstil Standardı (GOTS), bir ürünün tamamının organik prosedürlerine uygun olarak üretildiğini ve 100% organik olduğunu kanıtlayan Organic Blend Content Standard belgesi, pamuk üretiminin olumsuz çevresel ve sosyal etkilerini azaltmayı hedef haline getiren ve pamuk çiftçiliğini daha sürdürülebilir bir yöntem haline getirmeyi amaçlayan Better Coton Initiavite, Türkiye’de sadece 5 firmada bulunan SA 8000 Sosyal Sorumluluk Standardı (Social Accountability 8000), Flo Fairtrade Standard ve tekstilde zararlı kimyasallara ve maddelere karşı güvenilirlik belgesi OEKO-TEX Class 1 Sertifikalarına sahip olan Organickid, tasarımlarında kullandığı iplik, çıt çıt, fermuar, düğme, etiket, ense etiketi, cırt cırt, poşet ve askılar da dahil olmak üzere üretimin her aşamasında organik, güvenli ve sağlıklı ürünler sunuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...