Bak Bakalım Blogumda Var mı?

15 Şubat 2013 Cuma

Gebelik Dönemimde Kullandığım Vücut Bakım Ürünlerim


Artık gebeliğimin 28. haftası bitmek üzere. Genel olarak sıkıntılı geçse de miniğimi kucağıma alacağım günlerin yaklaşması ve ultrason görüntüleri beni müthiş derecede motive ediyor, bugünlerin sıkıntısını hafifletiyor :)

Gebelik döneminde hepimiz vücudumuzu bir şekilde korumak isteriz. Alacağımız fazla kilolar, beslenmemiz, yaptığımız/yapmamız gereken düzenli hareketler ve bakım. Bugün sizlere cilt ve vücut bakımımı nasıl yaptığımdan bahsetmek istiyorum.

Gebe kaldığımı öğrendiğim andan itibaren cildimi koruma altına almak için mümkün olduğunca doğal ürünler kullanmaya çalıştım. Bunu başarmanın zor olduğu bazı durumlarda ise en azından içeriğinde paraben, kurşun, toluene vs. gibi zararlı maddelerin olmadığı ürünleri kullanmaya yöneldim.

Vücut bakımı içinse; duş sırasında kullandığım doğal sabunlar favorim oldu. Duş jelleri ya da renkli/boyalı sabunlardan uzak durdum. (Zaten bir defasında duş jeli kullanma gafletinde bulunmuştum. Saatlerce kaşındığımı hatırlıyorum.)

Duş sonrasında kullandığım ürünleri ise “Taze Bittiler” postlarımda sıklıkla gördünüz. Cilt çatlaklarının oluşmasını önlemek için; doktorumun tavsiyesi üzerine ve internette kullananların da yorumlarında memnun kaldıklarını okuduğum andan itibaren aktarlardan aldığım badem yağı, susam yağı ve kakao yağlarını düzenli olarak kullandım, kullanmaya da devam ediyorum.
Gebeliğimin ilk dönemlerinde 2-3 günde bir kullandığım yağları, karnımın gün geçtikçe büyümesi nedeniyle şimdilerde hergün düzenli olarak kullanıyorum. Bazıları bu yağları karıştırarak kullanıyormuş ama ben karıştırmak yerine sırayla kullanmayı tercih ettim. 

Fotoğrafta gördüğünüz sarı renkli  kalıplar, aktarlarda satılan kakao yağları. Ben, bildiğimiz sıvı yağı almaya gittiğimde aktarda çalışan görevli bayan, kakao yağının orjinalde böyle olduğunu söyleyerek asıl sağlıklı olanın da bu kalıplar olduğunu belirtince hemen bunları satın aldım. Katı bir ürün ama elinizde biraz beklettiğinizde hemen erimeye başlıyor ve siz de vücudunuza rahatlıkla sürebiliyorsunuz. Hem fiyatı gayet uygun, hem de bayağı bereketli yağlar bu arada. 

Şu ana kadar vücudumda herhangi bir çatlak belirtisi olmadı. Fakat bu, haftalar ilerledikçe olmayacağı anlamına da gelmiyor. O yüzden doğum sonrası da dahil olmak üzere bir dönem daha bu ürünleri kullanmaya devam edicem. Umuyorum tam anlamıyla işime yararlar...

5 yorum:

  1. Badem yağı,kakao ve kayısı yağı kullanmıştım bende ancak o minicik tüylerde güçleniyor bazılarında dikkat etmeni öneririm.

    YanıtlaSil
  2. Kakao yağı emzirme sırasında meme uçlarına da iyi geliyormuş :)
    Bu yağlar tüylenme yaptı mı peki, özellikle badem yağı için hep öyle derler :)

    YanıtlaSil
  3. Kayısı yağını ben de duymuştum ama kullanmadım sevgili makyaj kelebeği :) Önerin için teşekkür ederim, şimdiye kadar herhangi bir sorun olmadı, umuyorum undan snra da olmaz ;)

    Ben de meme uçları için kantaron yağını duymuştum, hatta Muğla'dan özel olarak getirttim bile seçilcim :)
    Badem yağı ya da diğer kullandığım yağlar bende tüylenme yapmadı ama ileriki zamanlarda ne olur bilemem :) Olursa da epilasyon diye bişiy var, yarım kalan epilasyon maceramı tamamlarken çıkanları arada kaynatırız olmazsa ;)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. bebek kız mı erkek mi?
    bu arada bloguma bakıp takip edersen sevinirim: http://makyajvehersey.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Miniğim bir kız olacak :)
    Ve hemen bloguna ışınlanıyorum ;)

    YanıtlaSil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...