Bak Bakalım Blogumda Var mı?

16 Mart 2021 Salı

Clarte Aromatherapy Kuşburnu Çekirdeği Yağı

Doğanın bizlere sunduğu pek çok mucize var. Eski zamanlardan bu yana vücudumuz için faydalı pek çok bitki, farklı şekillerde tüketilerek şifa kaynaklarımız haline gelmekte. Yine yüzyıllardır "Kocakarı ilacı" olarak nitelendirdiğimiz, ve eskilerin kadim bilgisiyle harmanlanarak elde edilmiş olan bu ürünler, son yıllarda hepimizin gözdesi oldu. 

Özellikle de bitkilerin yağlarından elde edilmeleri sonucu, hem kendi başlarına hem de farklı bileşenlerle birarada, bizlere sonsuz fayda sağlıyor. Bugüne kadar pek çok bakım ürünü içerisinde ya da salt kendisini kullandığımız bu ürünler arasında, henüz tanıştığım bir yağdan bahsetmek istiyorum sizlere.

 

Henüz çocukken marmelatını tüketerek tanıştığım kuşburnu bitkisinin, cilt bakımında da çok etkili olduğunu 1 yıl kadar önce öğrendim. Eski Mısırlılar, Amerikalı yerliler ve Mayalar döneminde cilt temizliği ve cildi iyileştirmek için kullanılan ürün, aynı zamanda kuşburnu meyvesinin ve çekirdeğinin barındırdığı A. C ve E vitaminlerini de içermekte.

Öncelikle hemen her yağ gibi cildi nemlendirme özelliği bulunan kuşburnu çekirdeği yağı, cildin aynı zamanda parlak ve sağlıklı görünüm kazanmasına yardımcı oluyor. Yağlı ciltler de dahil tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun bu yağ; hücre yenilenmesini desteklediği için özellikle cildin 40lı yaşlardan itibaren elastikiyetini kaybetmeye, cildin soluklaşmaya ve matlaşmaya, güneş lekelerinin oluşmaya başladığı dönemde imdadımıza yetişiyor.

Saç dökülmesi ve tırnak bakımının yanısıra vücut direncini yükselttiği için soğuk algınlığına da iyi gelen bu yağ, kan dolaşımını da hızlandırıyor. Clarte Aromatherapy sitesinde bulunan bu yağı ilk defa kullandım.

Daha önce içerisinde kuşburnu bulunan ve yine organik olarak hazırlanan bir şampuanı kullanırken kokunun bana biraz ağır geldiğini farketmiştim. Ancak, bu yağda ağır ya da rahatsız edici bir koku yok. Uygulama sonrası cilt tarafından hemen emildiğinden yağlı bir görünüm de vermiyor. Cilt tonunu eşitleme, leke görünümü ile ince çizgi/kırışıklıkları azaltma etkilerini biraz daha kullandıkça farketmeyi umuyorum. Tabii bunun için düzenli kullanımın şart olduğunu unutmayalım. Bununla ilgili olarak, ilerleyen dönemlerde yazımda yeniden bir düzenleme yaparım.

Clarte Aromatherapy'nin online satış sitesinde bulabileceğiniz kuşburnu çekirdeği yağı, 30 ml.lik koyu renkli cam şişesinde satışta ve şu an indirimde. Mutlaka değerlendirmenizi öneririm...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...