Bak Bakalım Blogumda Var mı?

2 Ağustos 2014 Cumartesi

Gökçe'nin Diş Buğdayı Partisi

Hayır hayır, 15 aylık kızımın dişi yeni çıkmadı; sadece annesi yayınlamakta biraz gecikti o kadar :)

Gökçe'nin ilk dişini babası gördü. Miniğim henüz 7 aylıktı :) Partisini ise babaannesi de daha önce diş buğdayı yapmamış ve bilmiyormuş. O yüzden biraz gecikmeli olarak, babaanne Ankara'ya geldikten sonra yapabildik. Bu sayede, ben de ona birşey öğretmiş oldum :)

Partimizle ilgili hazırlıklara hemen başladım. Öncelikle internetten parti süslemeleri için neler yapabileceğime baktım. O ara, harika bir insanla ve harika fikirleriyle tanıştım. Sevgili Zeynep hanım, parti süslemeleri, diy projeleri vs. yapan accayip yaratıcı bir bayan. Enerjisi bloguna yansıyan nadir bloggerlardan :) Parti ve organizasyon işleri de yapıyor; fakat aynı zamanda bilgisini ve yaptıklarını da şablonlarıyla birlikte bizlerle paylaşıyor. Kesinlikle blogunu inceleyin, takibe alın, tutun bırakmayın.

Ben, kızımın diş buğdayı partisi için, doğal olarak, diş temalı görsel arıyordum. Zeynep hanımın blogunda birden fazla seçenek bile vardı. Tercihim bu görsellerden yana oldu.Fakat, doğum gününde pembe renk kullanacağım için diş buğdayında kırmızı rengi seçtim. Şablonların renkli çıktısını aldıktan sonra evde işe yaramayan kartonumsu sert kağıtlara çıktıları yapıştırdım. Bazı görselleri de diş buğdayını koyduğumuz bardaklara süs olması için kürdanlara yapıştırdım.


Diş üzerindeki harflerin bulunduğu yuvarlak objeleri, hayalet iple birbiri ardına dizdim ve ipi de bantla aynanın arkasına yapıştırdım.


Su şişesine sarılı olan objeyi A4 kağıdına renkli bastırdım, aynı ölçüde olduğu için bir kısmını da peçeteler için kullandım.


Gelen misafirlerimize ikram ettiğimiz şekerleri Ulus halindeki şekerciden alıp, küçük poşetlere koydum ve üzerini bu şablonlardan hazırladığım etiketlerle süsledim.


Babamız arar bulur böyle cicileri :)


Herkes, o kadar beğendi ki; istisnasız her gelen yaptıklarımızın fotoğraflarını çekti, nasıl yapıldığını sordu, hatta benden torununun diş buğdayı partisi için de böyle hazırlık yapmamı teklif eden bile oldu :))

Miniğimle, misafirlerimiz gelmeden önce çektirdiğimiz bir kare.


Miniğim o gün hep huysuz, hep ağlaktı. Bir türlü mutlu edemedik kendisini. Ta ki, ileride hangi mesleği seçeceğini gösterdiğini düşündüğümüz meşhur oyunu oynayana kadar.

Kitap, kozmetik ürünü, kalem, makas gibi objeler içerisinden miniğim hangisini seçti dersiniz?


Sizce ne olacak? Bu arada, laf aramızda hala o kredi kartına düşkünlüğümüz geçmedi. Cüzdan içerisindeki kartlar arasından hala onu seçiyoruz.

Menümüz, dondurma şeklinde kek, peynirli milföy börek, hindistan cevizli kurabiye, patatesli gül böreği, havuçlu cezerye topları ve kısırdan oluşuyordu. Diş buğdayını internetten bakarak yaptık, yukarıdaki fotorafta gördüğünüz gibi bardaklara koyduk. Yiyecekler, dağıtılmaya başlandığı sırada alelacele çekildiği için pek güzel görünmüyor ne yazık ki...


Diş şeklindeki kurabiyelerimizi de ben yaptım. Bildiğimiz kurabiye hamurunu yoğurdum ve diş kalıbıyla şekil verdim. Uçlarına çubuk batırarak fırında pişirdim. Soğuduktan sonra da şeffaf poşetlere koydum.


Bu arada Gökçe'nin kolyesi dikkatiniz çekti mi?


O kolyeyi internette görmüştüm. Partiden 1 gece önce yaptım. Diş buğdaylarını, henüz haşlanıyorken hayalet ipe dizdim. Aralarına da nazarı alsın diye kırmızı ve mavi boncuklar ekledim. Ortasına ise bebek şekeri olan emziği konduruverdim. 2 ucunu da kolye aparatıyla birleştirince böyle cici birşey çıktı ortaya.

Kısa sürede ancak bu kadar hazırlanabildim. Ama, çok eğlendik, ufaklık da kredi kartını alınca pek mutluydu :)

Maaşallah deyin kızıma...

8 yorum:

  1. mAşallah gökceciğeee çok güzel olacak canlar yakacak büyüsünde bir iyice :) herşey mikemmel olmuş annesi ellerine sağlık.Allah sağlıklı hayırlı ömürler versin ikinizede .... :* öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Selina'cım güzel dileklerin için :) Ben de seni öpüyorum canım :))

      Sil
  2. Canım geçte olsa olsun.Şansı bol kısmeti açık bahtı güzel olsun güzel kızımızın.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Gülten ablacım güzel dileklerin için :)
      Sevgiler...

      Sil
  3. Ay Masallah cok begendim kareleri, cok güzel olmus! Dis temasida cok hosmus, valla ne güzel düsünüyorsunuz, almanyadaki insanlar dogumgünü kutluyorlar en fazla, hic öyle ekstradan bir kutlamalari olmuyor kimsenin sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Vivacım. Aslında buralarda da bu kadar şaşaalı merasimler yeni yeni yapılmaya başladı. Bi ara gelenek-göreneklerimiz demode gelmeye başlamıştı. Kına gecesi yapılmadığı bir dönemi hatırlıyorum mesela. Şimdiyse, dibine vuruluyor törenlerin resmen.
      Güzel oluyor bence :)
      Sevgiler...

      Sil
  4. Elinize sağlık hepsi harika olmuş :) Nice sağlıklı, huzurlu günleri olsun..Sevgiler, Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, sayenizde istediğim gibi bir parti oldu. Güzel yüreğinize, paylşaşımcılığınıza çok çok teşekkürler :)
      Sevgiler...

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...