Bak Bakalım Blogumda Var mı?

13 Şubat 2018 Salı

Wefood Hindistan Cevizi Yağı

Her evde mutlaka ama mutlaka bulunması gereken başucu ürünlerimiz vardır değil mi; "Elimin altında bulunsun, her ihtiyacımı karşılasın, aynı zamanda da mümkün olduğunca sağlığımızı bozmasın" düşüncesiyle yanımızdan ayırmadığımız. İşte, benim için tam da böyle bir ürün var, sizlerle paylaşmak istediğim. Sağlıklı, işlevsel, pratik ve başarılı...
 

Hindistan cevizinin beyaz kısmının soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen organik hindistan cevizi yağı, bol miktarda doymuş yağ, E vitamini, protein ve vücut için çeşitli asitler içeriyor. Bu içeriği sayesinde de hem birçok sorunu sağlıkla çözüme kavuşturuyor, hem de ekstra bir bakım kaynağı.
 
Saç bakımından el bakımına, ağız ve diş sağlığından mutfakta yemeklere konmasına kadar çok fazla kullanım alanına sahip hindistan cevizi yağını benim nasıl ve ne şekilde kullandığıma gelince...
 
Katı formda görünmesine rağmen elinize aldığınızda kolayca eriyen yağdan bir tutam alıp saç diplerim de dahil olmak üzere saçlarıma yedirdiğimde hem saçlarım parlaklık kazanıyor, hem de saçlarım neme doyuyor.
 
Özellikle soğuk havalarda kuruyan cilt için iyi bir nemlendirici olarak sayabileceğimiz yağ, özellikle duş sonrası açılan gözenekler sayesinde çok daha fazla nüfuz ederek cildin yumuşacık kalmasına yardımcı.
 
Diş macunu olarak da kullanabileceğiniz bu yağ sayesinde dişlerinizin beyaz bir görünüme kavuştuğunu da belirtmeliyim.
 
Topuk çatlaklarında ise bir miktar yağı topuklarınıza iyice yedirdikten sonra çorap giyerek geçireceğiniz gecenin ardından topuklarınız yumuşacık olacak.
 
Cilt lekelerini gidermede de etkili olduğunu öğrendiğim yağı bu şekilde kullanmadım ancak henüz başlayan lekeler üzerine uygulandığında renk açılıyormuş.
 
Bitkisel bir makyaj temizleyici arıyorsanız, yine doğru adrestesiniz. Pamukla cildinize uygulayacağınız bu yağ sayesinde hem cildiniz makyajdan kolayca arınıyor, hem de aynı zamanda cildinizi nemlendiriyor.
 
Yemeklerde, pasta ve kurabiyelerde de kullanılan yağ sayesinde hem çabuk sindirim sağlıyor hem de yiyeceğin tadı gayet hafif oluyor.
 
Cezveye atacağınız 1 çay kaşığı yağ ile Türk kahvenizin tadını çok beğeneceğinize de eminim.
 
Wefood Hindistan Cevizi Yağı'nı, Ayışığı Organik sitesinde bulabilirsiniz.
 
Siz, bu yağı başka hangi şekilde kullanıyorsunuz?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12 yorum:

  1. hep kullanayım diyorum ve sonra unutuyorum :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, ama gerçekten harika bir ürün Hindistan cevizi yağı :(

      Sil
  2. Hindistan cevizi yağı çok duydum methini ama henüz kullanmadım.Ne kadar çok şeye faydası varmış böyle.Ye,sür,iç,içte dışta her şeyde kullan.Yok çok merak ettim ben bunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşimcim kesinlikle edinmeni öneririm. Kullandıkça önemini daha iyi farkedeceksin...

      Sil
  3. Ben de artikhep aliyorum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, bir başlayınca devamı geliyor Deryacım :)

      Sil
  4. Hindistan cevizi yağı favorim :)

    YanıtlaSil
  5. Hindistan cevizi yağlı ürünleri kullanıyorum ama yağı henüz kullanmadım ama aklımda :)

    YanıtlaSil
  6. çok severek kullanıyorum hem saç bakımımda hem de mutfakta =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Evrimcim, bir de inanılmaz işe yarıyor, verdiğin emeğe harcadığın zaman kesinlikle değiyor ;)

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...