Bak Bakalım Blogumda Var mı?

9 Haziran 2016 Perşembe

İpek Sabun Hakkinda...

Bazen, hiç beklemediğiniz anlarda, beklemediğiniz olaylar ve beklemediğiniz yeniliklere "Merhaba" dersiniz. O durumun içine girdikçe yepyeni şeyler öğrenir, tanır ve bu yenilikleri sevgiyle kucaklarsınız. Hatta bazen o yenilikleri o kadar seversiniz ki, hayatınızın önemli bir yerine taşır, büyük bir özen ve ilgiyle yaşam biçimi haline getirirsiniz.

Blogger olmanın güzel yanlarından biri ise bu güzelliklerle ortak paydada buluşmak ve birilerine bu paydadan bahsetmek, okuyucuların da haberdar olmasını sağlamak.

Bugün, sizlere büyük bir mutlulukla tanıtacağım marka "İpek Sabun"


Asıl mesleği eczacılık olan ve aynı zamanda Türkiye'nin en eski bloggerlarından İpek Hanım'ın sabun konusunda bir markaya dönüşme hikayesi, aslında "Herşey, ihtiyaçtan doğar." cümlesini doğruluyor. Kullandığı hormon ilacının yan etkisiyle saçlarının bir kısmı dökülen İpek hanım, mesleki bilgisi ve araştırmaları sonucu, şampuan ve saç kremlerinde bulunan çeşitli kimyasallar nedeniyle bu ürünleri kullanmama kararı almış.

Doğal ürünlere yönelen ve bir süre bu ürünleri kullanan İpek hanım, aile fertlerinin de alerjik bünyeye sahip olması ve her ürünü kullanamaması nedeniyle arayışlarına devam etmiş. Ta ki, birgün bir arkadaşından edindiği doğal sabunla tanışıncaya kadar...

Sabundan çok memnun kalınca, yaptığı araştırmaları, mesleki bilgisine de ekleyip ilk sabununu yapmış. Artık, evinin tüm sabun ve şampuan ihtiyacını karşılayan İpek hanım, bir süre sonra alerjik bünyeye sahip diğer akrabalarının da sorununu elyapımı bu ürünlerle çözmeye başlamış.

Derken, arkadaşlarının denemelik aldığı sabun ve şampuanlar, düzenli bir alıma dönüşmüş. Eş-dost-akraba derken yavaş yavaş sipariş almaya başlamış ve marka haline gelmiş; İpek Sabun olmuş.

İnsanın işine göstediği özen, daha paketi elinize alır almaz belli olur. İpek Sabun'un gönderdiği paket, zaten içindekilerden önce göz dolduruyor.
 
Ve paket içinden çıkan güzellikler de ruhunuzu okşuyor, tüm duyularınıza mutluluk hissi veriyor.
Hepsi birbirinden güzel bu sabunlar gerçekten çok başarılı. Kokuları, şekilleri, özellikleri birbirinden farklı. Fakat hepsinin ortak özelliği; sağlıklı olmaları...
Genel olarak; 5. sınıf zeytinyağından, kostik eklenerek açıkta kurutulan kirli görünüm ve renge sahip "doğal sabun" adı altında satılan sabunlara mesafeli olduğunu belirten İpek hanım, sabun ve şampuan yaparken ciddi anlamda özenli ve titiz çalışıyor.

İçerisinde deterjan-katkı maddesi-yağ çözücü-kanserojen madde ve karsinojen içermeyen sabunlar; çeşidine göre; gıda olarak da tüketilebilen hint yağı-hindistan cevizi yağı-palm yağı-badem yağı ve zeytinyağı ile bitkisel yağlar kullanılarak yapılıyor.
Sabunların, içeriklerine göre kuruma süreleri farklı olduğundan istenilen sabun çeşidine göre 40-80 gün öncesinde sipariş vermeniz gerekiyor.
Gıda ürünlerinden elde edilen el-yüz ve cilt sabunları, yenilebilir türden. İpek hanım, hane halkı için ürettiğinden ucuza kaçmamış ve bu konuda çok iddialı. Sabunlar, market sabunları gibi hayvansal yağ barındırmadığından su/alkolde çözünüyor.
%100 zeytinyağı içeren sabun ise en saf ve doğal olanı. Alerjik, hassas ve egzamalı cilde sahip olanlar için ideal. Ayrıca yenidoğan dahil, tüm bebek ve çocuklar için güvenle kullanılabilir türden.
Ve özellikle kuru ve cansız saçlar için üretilmiş olan fesleğenli, bademli şampuanlar. Bu arada, pek yakında diğer saç tiplerine uygun şampuan üreteceğinin müjdesini de hemen ileteyim İpek hanım'ın.
İpek hanım, edindiği tüm bilgilere deneyimlerini de katarak gün geçtikçe ürün yelpazesini genişletmekte. Akne ve sivilcelere yönelik hassas temizleyici sabun, ilk kullanımda etki ediyor. Sadece yüz temizliğinde kullanılan sabunu köpütüp, bu köpüğü ovmadan cilde uygulamak ve 1 dakika bekleyip durulamak yeterli.
Kahveli sabun ise el ve vücut bakımı için üretilen bir sabun. Peeling etkisi bulunan sabun, dirsek ve dizlerde de mucivevi etkiye sahip. Sertleşmiş deriyi kese gibi yok eden sabun cildi tahiş etmiyor. Ayrıca içeriğinde yer alan özel yağlar sayesinde cildi yumuşacık yapıyor.

Sabun deyip geçiyoruz ama onlarca çeşit sabun var:

Birbirinden güzel renk ve desende yapılmış olan bu sabunları dekoratif obje ya da süs olarak kullanabilirsiniz. Butik sabun, kokulu sabun, dekoratif sabun, süs sabunu, sabun buketi ve şeffaf sabun şeklinde adlandırılan aşağıdaki güzelliklere hayran kalmamak pek mümkün değil, ne dersiniz?
İpek hanımın çok akıllıca bir çalışması da duş keseleri. Saf zeytinyağlı sabunun, rendelenerek elde edildiği bu keseler duşta lif olarak kullanılıyor. Organze kese içerisine konan bu sabunlar hem doğal hem sağlıklı. Üstelik kese, peeling etkisi yapıyor, cildinizi ölü deriden arındırıyor. 1 kese 6-7 kullanımlık. Düşünsenize, seyahatlerde duş jeli vs. almaktansa yanınıza bu keselerden alın, kullanın, atın.
Ve koku keseleri... Ayakkabılık, gardrop içi, sandık, kirli çamaşır sepeti, yazlık-kışlık hurçlar ve hatta çöp kutusunun dibi... Aklınıza gelebilecek, kötü koku olan her yerde kullanabileceğiniz bu keseler, 1-3 ay arası bulunduğu ortamı kötü kokudan uzaklaştırıyor.
Sabunların aromaları ise hayli iştah açıcı. Renk ve desenlerin yanısıra bir de bu aromalar eklenince... Naneli- şekerli-biberiyeli-bademyağlı-kahveli-zeytinyağlı-gliserinli-karanfilli-yasemin ve hanımeli kokuları duyuları harekete geçirmekte birebir.

Alıcı kesimi daha çok anneler ve saçlarıyla ilgili sorun yaşayan kişiler olan İpek hanım, ilk siparişlerde diğer ürünlerden de denememiz için küçük numune ürünler yolluyor. Bu sayede diğer ürünlerini de deneyimleme şansına sahip olduğumuz markanın ürünleri tüm Türkiye, ABD ve Kanada'ya gönderiliyor. "Mühim olan para kazanmak değil; birilerine yararlı olabilmek" diyen İpek hanım, yıllardır "kutu satan" ve "marketten farkı olmayan" eczacılığının, nihayet insanların yararına üretimle işe yaradığını belirtiyor.
Amacı; profesyonel sabun üretimi yapan ve ne yazık ki çok fazla tanınmayan kişilerle ortaklaşa çalışmalar gerçekleştirmek olan İpek hanım'ın hedefi ise; özelleştirilmiş sabun ve şampuan üretimi yapmak. Bunun için kolları sıvayan İpek hanımın yeni çalışmalarını merak ve heyecanla bekliyoruz.

Her çeşit organizasyonda da o güne özel, mis gibi hatıralar bırakmak isteyenler için de birbirinden güzel seçeneği bulunan markanın ürünleri, strech filme sarılı ve parmak izi olmadan, temiz ve özenli paketiyle elinize ulaşıyor.

İpek Sabun'un, siz takipçilerime de özel sürprizi var. İstediğiniz sabunlara, alt limit olmaksızın "ÜCRETSİZ KARGO" avantajıyla sahip olabileceksiniz. Bunun için İpek Sabun'un hesaplarını inceleyip, istediğiniz siparişlerinize "ipekvesihirlimavi" kodunu eklediğinizde siparişleriniz ücretsiz kargo avantajıyla kapınıza gelecek.

1 Eylül'e kadar sürecek bu kampanyayı kaçırmayın...

İpek Sabun



31 yorum:

  1. Ay bayıldım hemen inceleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umuyorum beğeneceğin ürünler bulabilirsin :)

      Sil
    2. Mutlaka bekliyorum :))

      Sil
    3. Mutlaka bekliyorum :))

      Sil
  2. Bayılıyorum hobisini işe döndürmeyi başarabilenlere.Başarısı daim olsun...

    YanıtlaSil
  3. Egzama yüzümde hatta saçımda ve sırtımda var doğal sabın dediklerini aldım ve bir işe yaramadı 3-4 deneyim yaşadım ve bıraktım sonunda iyi gelir mi bunlar bilmiyorum ama denemekte istemiyorum bu yüzden
    İşe yaradığını duyarsam deneriö birgün mıtlaka takibe alıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İpek hanımla irtibata geçmeni öneririm, mutlaka yardımcı olacaktır.

      Sil
    2. Hemen bugün irtibata geçiyorum.. kendi gözlerinizle görün isterim.

      Sil
  4. Ay ağzımın suyu aktı resmen desem??? Özellikle kuru-cansız saçlar için olan sabun ve kahveli peeling sabunu beni benden aldı! Aslında Rüzgar'ın cildi için de yalnızca ev üretimi olan zeytinyağlı sbaunarı kullanıyoruz. Annemin bir arkadaşının ailesi evde üretiyor. Onlar bitince yeniden temin edemezsek Rüzgar için de buradan sipariş verririm. Ben Zebramo'ya bir bakayım ^_^ Çok teşekkürler güzel ve ayrıntılı yazın için!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İpek hanım da ma-aile kuru ve cansız saçlara sahipmiş, bir de kendileri için ürettiğinden kaliteli çalışıyor. Bi bak, mutlaka beğeneceksin :)

      Sil
    2. tanıştığımıza sevindim. umarım sabunlarınızı ve şampuanlarınızı seversiniz :))

      Sil
  5. Nasıl güzeller nasıl güzeller...

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel görünüyor hepsi de. Ben de doğal olanı kostik-zeytinyağı sanıyordum. Demek pek iyi değilmiş öylesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi, bilmediğimiz ne çok yanlış var...

      Sil
    2. Yanlış ifade etmiş olabilirim, zeytinyağı ve kostik=doğal sabun..
      sorun şu ki köy sabunları değersiz, satılmaz durumdaki zeytinyağı artıkları ile üretilir. Yerlerde kurutulur.
      Ben A kalite zeytinyağı ile üretiyorum. Formullerim kayıtlı ve belli, hassas terazi ile ölçüm alıp laboratuvar kalitesinde üretiyorum, evimin özel bir odasında kurutmaya alıyorum.

      Sil
  7. Böyle el emeği işleri aşkla yapanlara hayranım ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle! Bir de kalitesine çok güvendim ben ürünlerin :)

      Sil
  8. paylaşım için teşekkür ederim..
    hemen bloga gidiyorum.. ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden iyi alışverişler diyeyim o halde :)

      Sil
  9. Hepsi çok güzel görünüyor ipek hanımın ellerine sağlık :) Yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. Hem de ücretsiz kargo^ şanslıyız :) ellerinize saglık. Devamını dilerim. Harika olmuş. Ben de ilk fırsatta kendime uygun olan ürünleri almak için not ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok başarılı Leydi, herbiri birbirinden güzel :)

      Sil
  11. Sabun cennneti resmen ben özellikle şampuanlarını merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabun formunda şampuanı canım. Bu aralar denemedeyim, kesin gözlemlerimi blogda paylaşıcam :)

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...