Bak Bakalım Blogumda Var mı?

10 Şubat 2016 Çarşamba

Dev Bitirme Projesi- Son Durum


Herkese merhaba.

Bugünkü yazım; geçtiğimiz aylarla başlattığım Dev Bitirme Projemde ki son durumu incelemeye yönelik olsun.

Bildiğiniz gibi ihtiyacım olanın dışında pek alışveriş yapmıyorum. Elimde olanları tüketmeye yönelik olan bu çalışmamda bayağı yol katettim. Fakat bu arada, ne yazık ki hala tükenmeyecek gibi görünen ürünler de bulunuyor bu projede. Bu nedenle, ayda bir bu yazıyı güncellemek sanırım herşey ve herkesten önce benim işime yarayacak.
İlk olarak, seçtiğim renkli kozmetik ürünlerine yönelik fotoğrafı inceleyelim. Hemen belirteyim; far paletini bitirebilmenin haklı gururunu yaşıyorum :) Art Deco far bazını bitirmeninse hüznünü. Bunun dışında Gabrini'den kaşlarımı şekillendirmek için kullandığım şeffaf rimel ve oje ile Catherine Arley'in diplineri yine biten renkli kozmetik ürünlerinden.

Hergün kullandığım ürünler yakın zamanda bitecekler ve kalan ürünlerin bir kısmıyla daha bu ay içerisinde vedalaşacağım. Kafamı karıştıran ürünler ise eyelinerler...
Bitirme projesi için seçmiş olduğum duş ve vücut bakım ürünlerinden oluşan fotoğrafta tek kalan ürün; Elancyl'in karın bölgesi için bakım kremi. O da bu ay içerisinde bitecek.
Saç bakım ürünlerinde ise benzer ürünler seçmeme rağmen bayağı yol katettiğimi düşünüyorum. Wella'nın saç spreyini, yeni saç modelimden dolayı sürekli kullanıyorum. Dove Yoğun Onarıcı Saç Bakım Spreyi, ara ara sekteye uğrasa da kullanmaya çalıştıklarımdan.
Elimdeki cilt bakım ürünlerinden ise bitmek bilmeyen ömür törpüsü ürünler olmuş seçtiklerim. Düzenli olarak kullanıyorum ama cidden bitmiyorlar. Bu arada Bebak'ı, son kullanma tarihinin yaklaşması nedeniyle Avon'un göz makyajı temizleyicisi ile değiştirdim.
Ve son olarak, kenarda köşede unutulmuş ama bu projeyle vedalaşırım düşüncesiyle listelediğim ürünlerin de bulunduğu bölüm. Açıkçası bazılarını kullanmaya hala elim gitmiyor. Zorlanıyorum, sıkılıyorum, unutuyorum ya da en önemlisi gözardı ediyorum. Bakalım, belki bu yazı sonrası gaza gelirim. Ya da bu konuda bana ne önerirsiniz?

Fakat yine de seçmiş olduğum 62 üründen 31'ini bitirebilmek de bir başarı bence. Özellikle de bitirdiğim ürünlere bakarsak.

Son dönemlerde, hemen her blogger arkadaşım benzer projeler yapmakta. Ürünler bittikçe ne kadar mutlu olduğumuzu sanırım ancak bizimle hemfikir olanlar daha net anlayacaklar :)

Sizler ne durumdasınız? Çekmece-dolapları taşanlardan mı, abartmadan ihtiyaç alışverişiyle yetinenlerden mi yoksa benim gibi eldekileri bitirmeye çalışanlardan mısınız :))



26 yorum:

  1. Renkli kozmetik ürünü bitirebilen insanlara saygım sonsuz! Ayakta alkışlıyorum seni :)) Şu Elf'in fırça temizleme ürününü dehşet merak ediyorum yolum düşerse yurtdışına muhakkak edineceğim bir tane denemeye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Dilekçim, düzenli kullanınca bitiyor gerçekten. Elf'i Türkiye'de de bulabilirsin aslında. Özellikle instagramda, yurtdışından ürün getirip satış gerçekleştirenlerin hesaplarına bakmanı öneririm.

      Sil
  2. Baya bir ürün bitmiş mahşallah. sanırım 1-2 aya liste baya baya düşecek =)

    YanıtlaSil
  3. Ben ihtiyaç alışverişi yapan biriyim. Neyim eksikse gider alırım. Fazla ürün alımı benim için israftan ve çekmece işgalinden başka bir şey değil:)
    Tabiki hayatımın her anında böyle düşünen biri değildim.Önceden bende stok yapardım çekmeceleri dolu görmek en büyük hazzımdı ama artık çok saçma bir düşünce olduğunu düşünüyorum :)

    Baya ürün bitirmişsin tebrikler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de artık ihtiyaç alışverişi yapıyorum. Önceki alıp alıp stoklarım baktım ki bayağı bir yer kaplamakta, buna dur deme vakti gelmiştir dedim :)
      Çok teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  4. gerçekten azmine hayranım darısı bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım. Hergün farklı kullanınca bitmez ürünler. Ama bir taraftan da insan değişiklik arıyor. Ben de hafiften sıkılmaya başladım renkli kozmetik konusunda. Bakalım...

      Sil
  5. e ama baya başarılı olmuşsun hele de o far paleti tam olarak mucize yani :-)) tebrik ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Allahtan renkleri çok beğendim de bitirmek zor olmadı pek :)

      Sil
  6. bitirme projesi epey hızlı ilerliyor :) hadi bakalım darısı diğerlerine :)

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlar
    1. Hem de çok. Uzun süre gitti ve kesinlikle yağlı gözkapaklarım olmasına rağmen kesinlikle çizgilenme falan yapmadı...

      Sil
  8. İyi birşey yapıyorsun bence. Kolay gelsin:)))

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel hazırlamışsın yazıyı canım :)

    YanıtlaSil
  10. bence gayet başarılı 31 ürün, darısı diğerlerine ha gayret :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı ürünler çok sıkıyor beni ama bitecekler elbette :)

      Sil
  11. Maşallah yeni bir alışverişe doğru hazırlanılıyor sanırım:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara ara ihtiyaç alışverişi yapılıyor sadece :)

      Sil
  12. Bizde bugün başladık bakalım bitirme projesine. Çok başarılı bir bitirme olmuş gerçekten 31 ürün bitirmek vallahi bravo:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ve şimdiden size tebrikler. Zor oluyor başlamak ama kullandıkça ve ürün bitirdikçe daha çok gaza geliyor insan :)

      Sil
  13. çok para verip kıyamayıp azar azar kullananardanım...makyaj çok yapmıyorum daha çok cilt bakım ürünleri var çekmecemde. bu ara son aldıklarım bitiyor. ama bu hedef belirleyici proje güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Deneyim sahibi olmak için aldığımız onlarca ürünü bitirmek için bir yol bu da :)
      Yeni projemi başlattım, bakalım nasıl sonuçlandıracağım :))

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...