Bak Bakalım Blogumda Var mı?

22 Haziran 2015 Pazartesi

Sicak Havalarda Bebek Bakimi Tuyolari

Uzun zamandır etkilerini sürdüren kış mevsimi etkisini kaybetmeye ve güneş hepimizi ısıtmaya başladı artık. İçimizin kıpır kıpır olduğu, enerjimize enerji katan sıcak havalar, bebekler için de daha düzenli bir bakımı ve daha büyük hassasiyetleri ebeveynlerimize zorunlu kılmaktadır. Özellikle mevsime uygun en kaliteli bebek maması veya bebek cildini sıcak havanın olumsuz etkilerinden koruyabilecek en kaliteli bebek bezi hangisidir soruları bir kez daha gündeme gelmektedir.

Öncelikle mevsime uygun, bebek midesini ve sindirim sistemini en az yoracak ve aynı zamanda bebeklerin aynı kalitede beslenmesine olanak sağlayacak mamalar konusuna değinelim. Bu konuda Milupa gibi büyük mama markalarının farklı çözümleri mevcut. Mevsimlik sebze ve meyveler ile hazırlanan kavanoz mamaları bunlara en büyük örnektir. Bunlar dışında, yemek hazırlamak için yeterli vakti olan annelerimizin hazırlayacağı ve mevsimlik organik meyvelerden oluşan meyve püreleri, yine mevsime uygun sebzeler ve doyurucu özellikteki, söz gelimi patates gibi içeriklerle zenginleştirilmiş gıdalar, bebeklerin hem doygunluk hissini yaşamalarını hem de vücudun dışarıdan alması gereken besin içeriklerini almasını sağlamasından dolayı önemli besinler olarak göze çarpacaktır. Spesifik örnek vermek gerekir ise meyvelerden özellikle kavun, karpuz ve şeftali özellikle içerdikleri su miktarları da göz önüne alındığında önemli besin kaynaklarından olmaktadır. Sudan bahsetmişken, özellikle vücudun yaz mevsiminde artan su kaybı göz önüne alınarak, bebeklere su tüketmeyi unutturmayacak şekilde sürekli olarak suyu hatırlatmak çok önemlidir.


Bir diğer önemli unsur ise bebek bezidir. Bebeklerin cilt hassasiyetleri özellikle sıcak havaların da artması ile gözle görülür oranda artmaktadır. Bu noktadaki hassasiyet, cildin pişik ve isilik gibi cilt rahatsızlıklarına karşı direncinin düşmesi kaynaklıdır. Bebek bezi konusunda da Prima gibi annelerin büyük oranda tercih ettiği bez markalarının ekstra hava alan yüzeye sahip ürünleri kullanılabilir. Ama bunun dışında ebeveynlerin de dikkat etmeleri gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır.

Bunlardan ilki, bebeklerin her bez değişimleri sonrasında bebek bezi ile temas eden bölgelerinin sterilizasyonunun sağlanmasıdır. Mümkün olabiliyorsa bebeklerin her bez değişiminde bir süre bebek cildi, bez kullanılmadan açık hava ile temas edecek şekilde bekletmektir. Bunun dışında özellikle bacak arası ve bel boşluğu gibi isilik ve pişiğe yakalanma riski bölgelerde organik nemlendirici kremler, pişik kremleri veya pudralar periyodik olarak kullanılmalıdır. Bu ürünlerin pişik tedavisinde etkisi olduğu kadar pişiği önleyici etkisi olduğu da unutulmamalıdır.

Yaz mevsiminin güzelliği, özellikle aileye katılan yeni bebeklerin getirdiği mutlulukla daha da artacaktır. Ancak bebeklerin ekstra ilgiye ve hassas bakıma ihtiyaç duydukları bu dönemde ebeveynlerimizin o tatlı telaşı bir nebze de artıyor olacaktır. Hepinize bebeğinizle geçireceğiniz keyifli bir yaz mevsimi diliyoruz.

Hoşçakalın...

2 yorum:

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...