Bak Bakalım Blogumda Var mı?

17 Aralık 2013 Salı

Kaş Doldurmaca

Evet biliyorum, son günlerde herkesin dilinden Benefit'in Gimme Brow'u düşmüyor ama, ben onu alana kadar seyrek kaşlarımı nasıl doldurduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Kaşlarım zaten seyrek bir yapıya sahipti. Ne yazık ki, bir de yanlış teknik uygulayarak güya kaş dizaynı yapan kişiler sayesinde küstü ve iyice azaldı.
Gördüğünüz gibi bayağı az ve dağınık yapıda olan kaşlarımı buradaki yazımda bahsettiğim gibi boyayarak bu eksikliği kapatıyordum. Fakat, bir süre sonra kalemle yaptığım bu tekniğin çok yapay göründüğünün farkına vardım ve son zamanlarda da far kullanarak dolgun göstermeye çalışıyorum kaşlarımı.
Kaş boyamak için kaş renginize uygun bir far kullanın ki, hem yüzünüzde hem de makyajınızda doğal bir görüntü yaratsın. Bunun için piyasada kaş farları mevcut, fakat ben yine evdeki far paletlerimden birinde denediğim renkle gayet başarılı bir uyum yakaladığımı düşünüyorum. Kullandığım malzeme; Claire's'in 8'li far paletinden..
Yine evde, kullanmadığım bir fırça ile fırçanın uç kısmında görünen koyu kahve farı uyguluyorum. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; fırçayı gelişigüzel kaşlarınızda gezdirmemek. Kaşlarınızın çıkış yönünde farı sürdüğünüz takdirde, daha doğal bir uygulama yapmış olacaksınız.
Yukarıdaki fotoğrafta, solda seyrek kaşlarım ve sağda da far uyguladığım ve bu sayede daha dolgun ve belirgin bir görüntüye kavuşan görünen kaşlarımı görüyorsunuz. Uygulama sonrası da şeffaf bir rimel ile kaşlarımı sabitliyorum. Dediğim gibi, Benefit alana kadar bir süre kaşlarımı bu şekilde belirginleştirmeye devam.

4 yorum:

  1. YETENE BU YA YETENEK. SANAT BU SANAT VE MAALEF Kİ BENDE YOK :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendine haksızlık etme tatlım, bence ihtiyacın yoktur o yüzden ;)

      Sil
  2. bir konuyu danışmak istiyorum. şu yanda oluşturulan etiketler bölümünü nasıl yapıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  3. Canım kaşlarını çoğaltmak için bana bi ara mail atarmısın sana bilgi yazacağım onu uygulamanı istiyorum.

    YanıtlaSil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...