Bak Bakalım Blogumda Var mı?

26 Kasım 2013 Salı

Göğüs Ucu Kremlerinin Savaşı...

Bugün, özellikle de doğum yapmış/yapacak olan bayanların ilgisini çekecek bir konu hakkında yazmak istedim.
Doğum sonrası bebeklerimizi emzirmeye başladığımız andan itibaren göğüs uçlarının hassas olması nedeniyle bebekler tarafından uygulanan baskı sonrası ufak çaplı yaralar ve çatlaklar oluşuyor. Önlemi alınmazsa da ciddi sağlık problemleriyle karşılaşılabiliyor. Bu nedenle uzmanlara göre, emzirme döneminden bile önce, gebeliğin 7. ayından itibaren göğüs ucu kremlerinin kullanılmaya başlanması gerekiyor.
Gökçe'nin emme sorunundan, bu yazımda bahsetmiştim. Fakat, emzirme uğraşlarımız, ciddi anlamda tahrişe neden olmuştu.
Henüz gebe iken edindiğim numuneler sayesinde bu konuda uzman 3 ürünle tanışma ve birbiriyle karşılaştırma fırsatı buldum.

1- Lanomere Göğüs Ucu Kremi: Dermotek sayesinde denediğim bir ürün. Vazelin kıvamında ve renginde. Kokusu da yok. Kremden ,elinize bir parça alıyorsunuz, elinizin ısısıyla biraz erittikten sonra temiz ve kuru göğüs ucuna ve çevresine sürüyorsunuz. Uygulama sonrasında ya da emzirmeden önce silmenize gerek yok. İçerdiği %100 ultra lanolin sayesinde, göğsü yumuşatıyor ve ciddi anlamda tahriş olmuş bölgeyi rahatlatıyor.  Çok severek kullandığım bir krem oldu.

2- Mustela Göğüs Ucu Kremi: Diğer kremlerin aksine sıvı ve bembeyaz formda bir krem. Hatta losyon kıvamında. Uygulama sonrası göğüs çevresinde sızlama gerçekleşti. Kokusundan mı nedir, bu kremi hep acı bir tadı varmış gibi düşündüm. Açıkçası pek hoşuma gitmedi.

3- Lansinoh Göğüs Ucu Kremi: İşte favorim olan krem. Sürdüğüm andan itibaren sızıyı kesen, gerçekten rahatlatan, göğsü yumuşatan krem. Tıpkı Lanomere gibi vazelin formunda,uygulama da aynı şekilde. Çok kısa sürede tahriş olmuş bölgeyi onarıyor. Bu kremi de emzirmeden önce silmeye gerek yok. Ben yine de emzirme öncesi temizlemeyi tercih ettim.

Fiyat sıralamasına bakacak olursak; o da ürünlerin sıralaması gibi.  Favori sıralamam ise Lansinoh, Lanomere ve Mustela şeklinde.

Umuyorum bu kremleri kullanacak olanlara faydam dokunmuştur. Deneyimli anneler, siz neler yaptınız/yapıyorsunuz bu konuda?

2 yorum:

  1. Bende lansinoh kullandim sadece. Cok memnun kaldim herkese de onerdim :) Allah bulandan razi olsun. Acimi dindirdi gercekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum sana Sibelcim. Mucize krem diye buna denir ;)

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...