Bak Bakalım Blogumda Var mı?

5 Mayıs 2016 Perşembe

Taze Bittiler- 67

Bugün, en sevdiğim yayın konularından biriyle sizlerleyim. Her zaman söylüyorum, düzenli kullanıldığında bitmeyecek ürün yok. Özellikle, almalara doyamadığımız renkli kozmetik ürünlerinin bitmeme nedeni; hevesimizin o ürüne sahip olana kadar sürmesi. Sonrasında, ya unutuluyor, ya küsülüyor, farklı ürünlerle yola devam ediliyor.

Geçtiğimiz Aralık ayının sonunda, Dev Bitirme Projemi başlatmıştım, hatırlarsanız. Gözümün önünde duran 60 küsür üründen kurtulmak ve kendileriyle vedalaşmak için kolları sıvadım. Bu yazımda o ürünlerin bir kısmından daha kurtuldum. Renkli kozmetik ürünlerini ise, beklediğimden daha az tükettim ne yazık ki. Belli ürünlere yönelmiş olsam da yeni ürün deneyimleri tüketimi ve bazı ürünlerin beklediğimden de fazla olduğunu farketmiş olmam, bitirme konusunu biraz sekteye uğrattı. Bakalım Nisan ayında neler bitirmişim.

1- Prozinc Normal ve Yağlı Saçlar İçin Şampuan: Günlük olarak kullanılabilen şampuanı ara ara kullanarak tükettim. İçeriğinde bulunmamasına rağmen saç kremi varmış gibi etki yaratan şampuandan açıkçası pek memnun kalmadı. Yağlı saçlar için ancak, belirttiğim durumdan dolayı saçlarımı gereğinden yumuşak ve hacimsiz yaptı.

2- Bioderma ABCDerm Bebek ve Çocuk Şampuanı: Gökçe için kullandığım şampuan, Anneler günü etkinliğimde hediye edilmişti. Fena değil ürünlerden, ancak beklediğim performansı bulamadım açıkçası.

3- BAC Deodorant: Bitirme projemde yer alan ürünü en sonunda tükettim. Eskiden ülkemizde de bulunan, ardından satıştan kaldırılan deodorantı bir yurtdışı seyahatimde görünce kaçırmak istemedim. Fresh bir kokusu vardı, günlük olarak kullandım, bitti.
4- Topicrem Soothing Temizleme Suyu: Göz ve yüz temizliğinde kullanılabilen misel su formlu ürünü, makyaj temizliğinden çok cilt temizliği için kullandım. Ürün hakkındaki deneyimlerimi burada sizlerle paylaşmışım.

5- Avon Solutions Youth Mineral Gündüz Kremi: Daha önce çok kez kullandığım bu kreme ara ara dönüş yapıyorum. Detaylı yazısını burada paylaştığım kremin fomülünde bir değişiklik yok sanırım, bence performansı hala iyi.

6- Farmasi Eurofresh Whitening Diş Macunu: #yeniyildasihirlimaviyle etkinliğimde sponsor markalardan Farmasi'nin gönderdiği hediyeler arasında yer alan diş macunu; misvak, çayağacı yağı, aloe vera, karbonat ve ginseng içeriyor. Detaylı yazısını paylaşıcam ama genel anlamda beğendiğim bir macun kendisi.

7- Yves Rocher Kayısılı Peeling: Birçok kişinin çok sevdiği bu peelingden açıkçası hiç memnun kalmadım. İçerisinde bulunan mikrotanecikler gerçekten çok sert ve cildi tahriş edecek türden. Bu nedenle cildime değil ellerime peeling yaparak tükettim ürünü, çok daha iyi sonuç aldım.
8- Oriflame The One Color Unlimited Lipstick(Forever Plum): Yumuşak yapısına, dudaklarımı nemlendirmesine hayran kaldığım ruju bitirdim. Detaylı yazısını burada paylaşmışım. Bir ruj daha bitti a dostlar!

9- Maybelline Fit Me Concealer: Hala ülkemizde bulunmayan fakat en kısa sürede gelmesini umduğum serinin bu kapatıcısını yurtdışından almıştım. Çok beğenerek kullandım, yazısını buradan okuyabilirsiniz.

10- Avon Superchock Göz Kalemi(Blackberry): Mor-kahve tonlarında belli belirsiz ışıltılara sahip kalemi gerçekten çok severek kullandım. Şimdi elimdeki başka renklere geçiş yaptım, yedeklerine sonra bakarım.

4'ü bitirme projemde yer alan toplam 10 ürünle Nisan ayını kapatmışım. Bakalım Mayıs ayında hangi ürünlerle vedalaşıcam...

22 yorum:

  1. Artık bir bitirme projesi bana da şart oldu :P fakat ben bitirmek yerine eğer sevmediysem, hediye ediyorum çok fazla makyaj yapamadığımdan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmediğim ürünleri farklı şekillerde kullanıp tüketmeyi tercih ediyorum ben de. Beğenmediğim renkse başka renkle karıştııyorum, beğenmediğim bir şampuanı saç yerine fırça temizliğinde kullanıyorum vb. :)
      Ama, illa bende bitecek :)

      Sil
  2. başarılı bir ay olmuş gelsin yeniler :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediğim kadar çok ürün bitmedi ama yine de fena değil :)

      Sil
  3. Farmasi duş macunu benim de aklımda koleksiyon da yer alıyor ama henüz kullanmadım umarım ben de memnun kalirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel gerçekten, ben çok beğenerek kullandım, detaylı yazısını bu hafta yazıcam :)

      Sil
  4. Bioderma ABC Derm şampuanı severek kullanmıştım kızlar için.Oriflame The One rujların ikincisini kullanıyorum ve çok memnunum bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir markayı daha bir başarılı bulduk biz :) Ooo süper, The One serisi harika :)

      Sil
  5. Benim okumayı en sevdiğim yazı dizisi bitenler.

    YanıtlaSil
  6. Bitseler de mis gibi kokuyorlar değil mi..:)
    Yenilere de yer açılmış böylece..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Ya renkli kozmetik konusunda haklısın. Bir de ben kullanıp kullanıp bitiremeyince bir süre sonra feci daralıyorum o ürünlerden. Cilt bakımı konusunda sıkıntım yok, ama renkli kozmetik zor geliyor. Anca ruj, kalem, kapatıcı ve fondöten bitiyor :) Seni tebrik ediyorum, öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından ürünü yarılasak bile yeter değil mi? Hem diğer renklerden de hevesimizi almış oluruz, hem aynı ürüne daha sonra döndüğümüzde bitirmesi daha kolay olur :)
      Çok teşekkürler Başakçım, sevgiler...

      Sil
  8. Bir suru urun bitirmissiniz:) Yenilerini merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, yavaş yavaş bitiyorlar bakalım :)

      Sil
  9. Merhaba...
    Yves Rocher peelingi tek sevmeyen ben değilmişim. :) Ürünler bittikçe hafifliyor insan. :) Darısı yenilerinin başına...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor bitti ama bitti :) Seveni de çok sevmeyeni de :)
      Darısı eldekilerin başına :)

      Sil
  10. Bac ı görünce aynı şeyi dedim eskiden vardı :) maşallah ne çok ürün bitmiş. yenilere merhaba olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi, nostalji oldu bana da :)
      Yenileri de sıra sıra gidiyor bakalım :)

      Sil
  11. Yves rocher kayısılı peelingin cilde hiç bir faydası yok cidden.

    YanıtlaSil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...