Bak Bakalım Blogumda Var mı?

27 Temmuz 2015 Pazartesi

Son Durum: Hadi Bit Kutusu-3

Günaydınlar, yeni hafta hepimize güzellikler getirsin...
Bu haftanın ilk yazısı, geçtiğimiz aylarda başlattığım Hadi Bit Kutusu-3 projesindeki gelişmelere yönelik olacak.
Biz kozmetikseverlerin ne yazık ki en kötü huyu; durmadan yeni ürünler satın alıp, onları deneyimleme aşkı. Elimizde kalansa; yeni ürün almaktan kenarda köşede unutulmuş ve hatta çok sevdiğimiz halde kendisini kullanmaya sıra gelmeyen onlarca renkli kozmetik ürünü.

Birçok kozmetik blogu "project pan" adı altında, elindeki ürünlerini bitirmeye yönelik çalışma gerçekleştiriyor. Ben ise, project pan kadar disiplinli olmasa da kendi çapımda bir proje geliştirdim. Satın almama yasağı koymadım bu projede, çünkü biliyorum yasağa uymayacağım. Bu nedenle kendimi kısıtlamadan aynı ürünleri düzenli kullanıma yönelik çalışıyorum. Ayrıca, süre de koymuyorum. Amacım; bir kutuya topladığım ürünleri, gözümün önünde tutarak kullanım sırasında o ürünlere yönelmek.

Tam 6 ay önce başlattığım 3. projemdeki ürünler yukarıdaki fotoğrafta. Bakalım 6 ayda hangi ürünler ne durumda:

Hemen bastan söyleyeyim; Max Factor Creme Puff'u kullanmayı, elimdeki fondöteni bitirmek için öteledim. Fondötenim, bugün itibariyle bitti ve yarından itibaren düzenli olarak kullanıma açıyorum. Jane Irdalie ise çok az kullandım. Creme Puff nedeniyle onu bir süre daha kullanamam sanırım. Creme Puff bittikten sonra bu pudraya geçiş yaparım. (Ben bu 2 ürünü niye dahil etmişim ki projeye???)

Flormar allık ise kullanmama rağmen azalma belirtisi bile göstermiyor hala. Fakat, Essence allık konusunda bayağı yol katettim.
Ve göz makyajı ürünleri:

Soldaki 4'lü far paletini ara ara kullandım ama dibini göremedim henüz. 8'li far paletimse:
Hergün makyaj yapmamama rağmen, 6 ayda far paletini neredeyse bitirdim. Avon, glimmerstick de bitmek üzere.

Yukarıdaki karede gördüğünüz ürünlerden Avon Sparkling Warm Rose ruj ve Loreal Glam Shine gloss bitti.

Genel olarak, bol ürünlü bu projemde, bazı ürünlere yüklenerek azalttım ve bitirdim bir kısmını. Bazı ürünleri koymama rağmen başka ürün kullandığım için bir arpa boyu yol almadıklarım da oldu. Bazılarını da kullandığım halde azalma göremediklerim de :(

Artık, işe başladığıma göre hergün yapacağım makyajlarda bu ürünleri kullandığımda daha kısa sürede tüketeceğime ve renkli kozmetik adına bitirdiğim ürünler olduğuna göre projem ve ben başarılıyız değil mi?




12 yorum:

  1. benim bitirmem gereken yüzlerce ürün var napıcam ben ya :(

    YanıtlaSil
  2. project pan yapamıyorum ama düzenli ürün kullanmaya çalışıyorum ama o far paleti gibi asla bir palet bitiremeyeceğim ben sanırım çünkü hemen sıkılıp başka bir şey kullanmak istiyorum :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla açıkçası ben de sıkılmadım değil, ama bir taraftan da kalan renkler bu ara gerçekten işime yarayan renkler. Dolayısıyla kullanmam gerek :)

      Sil
  3. süpersin..benimkiler de bitti ama unutuyorum hep fotolamayı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk canım, hadi bir yazı da senden gelsin ;)

      Sil
  4. Çok iyi düşünmüşsün böyle bir projeyi kuzum, baya da yol kat etmişsin, tebrikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım, bana göre biraz yavaş ilerliyor ama...

      Sil
  5. Eee far paletin bitmiş! Kalan rujları da tez vakitte bitireceğine inancım sonsuz :D

    YanıtlaSil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...