Bak Bakalım Blogumda Var mı?

30 Ocak 2015 Cuma

İzledim: Son Umut

Geçtiğimiz hafta, kardeşimin sürpriziyle merak ettiğimiz Son Umut filmini izledik.

Yaklaşık 1 ay önce vizyona giren filmde,  Avusturalyalı bir çiftçi, 3 oğlunu birden Çanakkale Savaşı'na gönderir. Savaş bitiminde, oğulları hala dönmeyince, İstanbul'a gelerek oğullarını aramaya başlar.

Ünlü oyuncu ve aynı zamanda filmin yönetmeni olan Russell Crowe'yi, bu filmi, konusu savaş olmasına rağmen herhangi bir tarafın zaferiymiş gibi göstermemesi, tarafsız ve önyargısız bir bakışla değerlendirme çabası ve iyi oyunculuğu nedeniyle başarılı buldum. Ayrıca, dönem Türkiye'sini de filme iyi yansıttığını düşünüyorum.

Filmde Türk oyuncu olarak boy gösteren Yılmaz Erdoğan'ı her zamanki gibi iyi performansıyla başarılı olarak değerlendiriyorum. Cem Yılmaz'ı ise, yine şakacı ve yer yer esprili bir asker karakterine büründürmek kimin fikri ve neden böyle bir rol giydirilmiş soruları kafamda. Sonuçta Cem Yılmaz çok da iyi bir dram oyuncusu olur. Bir de filme, Av Mevsimi'nde Cem Yılmaz'ın "Hayde" türküsünü söylediği bir sahne vardı, hatırlarsanız. Bu filmde de benzer olarak, Cem Yılmaz, "Hey Onbeşli" türküsünü söylüyor. Muhtemelen Russell Crowe'ye öneri olarak gitmiştir bu sahne ama daha önce de izlediğim için bu sahnenin filme orjinallik katmadığını düşünüyorum.

Bazı gereksiz sahnelerin daha varlığını belirtmem gerek. Eşini, savaşta kaybeden Türk kadını olarak oynayan Olga Kurylenko'nun ve kaynını oynayan yabancı oyuncunun performanslarını hiç beğenmedim. İnanılmaz iticiydiler.

Bakış açısı, kostümleri, kurgusu ve konusuyla genel olarak başarılı bulduğum filmi, izlemek için hala geç kalmış sayılmazsınız.


*Afiş, internetten alıntıdır.

10 yorum:

  1. Bu tarz filmleri sinemada seyretmekten çok hoşlanmıyorum. Evde bir şeyler yaparken izlemek daha iyi, çünkü evde sıkılmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz, ufaklıktan dolayı evde pek film izleyemediğimiz için, sinemaya gitmek lüks bu ara :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Hala vizyonda, ama sizin yoğunluğunuz çok fazla :)

      Sil
  3. Henüz seyretmedim ama mutlaka izlemek istiyorum sizde çok güzel yorumlarda bulunmuşsunuz filme gittikten sonra inşallah yine sitenize uğrayıp kendi yorumlarını sizinle paylaşacağım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umuyorum, beklentilerinizi karşılar.
      İyi seyirler...
      :)

      Sil
  4. Ben çok istedim gitmeyi bir türlü gedemedim,merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala vizyonda Sevilcim, bu tarz filmlerden hoşlanıyorsan kaçırmamanı tavsiye ederim ;)

      Sil
  5. İzlemek istediğim filmlerden ama vakit olmadı bir türlü :( Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki bazen herşeye yetişemiyoruz tatlım :(
      Sevgiler...

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...