Bak Bakalım Blogumda Var mı?

2 Ağustos 2012 Perşembe

Far Bazı Yaptım

Geçtiğimiz günlerde sevgili Kozmetik Deneyimleri'nin blogunda gezinirken kendi üretimi olan kozmetik malzemeleri hakkındaki postlarını okudum. İçlerinden özellikle birkaç tanesi çok hoşuma gitti. Ben de, hem, evdeki malzemeleri kullanıp daha kısa sürede bitirebilmek adına, hem de deneyip işe yarayıp yaramadığını görmek için daha önce yine far bazı ikamesi olarak kullandığım ürüne birkaç malzeme daha ekleyip yeni bir baz hazırladım.
Avon'un Color Trend serisine ait krem farlardan 1 ve 4 numaralı olanlarını yarımşar çay kaşığı ölçüsünde bir kaba koydum. (Bu arada bu farlar da ne kadar bereketli çıktı anlatamam, kullan kullan bitmiyor yahu!) Yaklaşık 1 çay kaşığı kadar da nemlendirici krem, üzerine Pretty far setimde yer alan pudra ve biraz da fondöten ekleyip iyice karıştırdım. Malzemeyi az kullanınca karışım da az oluyor elbette. Ortadaki beyaz kutuda yerini alan çakma far bazını da elimde denedim:
Evdeki malzemelerle yapılan far bazıyla sonuç, yukarıdaki fotoğrafta. Renkler hem daha canlı, hem de göz makyajı daha kalıcı. Kullanılan malzemeleri de gözönünde bulundurursak sağlığa zararlı olmadığını düşünüyorum. Daha önce sadece krem farla uyguladığım baz mantığında ara ara gözkapağında topaklanma ya da birikme yaşıyordum ama bu baz çakmasında sanırım pudra, bu sıkıntının giderilmesinde etkisi büyük olan en önemli malzeme.



4 yorum:

  1. aa ben varım yazıda :) nasıl mutlu oldum :))
    seviyorum DIY işlerini unutup pek kullanmıyorum ama ihtiyaç olunca iyi oluyor :)

    YanıtlaSil
  2. Sayende yeni birşey daha öğrenip hemen uyguladım tatlım. İnan, çok işime yarıyor ;)
    Teşekkürler ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir fikir kullanmadığım krem farlarımı bu şekilde değerlendirebilirim :)

    YanıtlaSil
  4. Evet tatlım, gerçekten işe yarıyor ;)

    YanıtlaSil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...