Bak Bakalım Blogumda Var mı?

22 Haziran 2012 Cuma

Karanlık Gölgeler

Geçtiğimiz akşam, arkadaşlarımızla birlikte hayranı olduğum Johnny Depp'in de rol aldığı "Karanlık Gölgeler" filmini izledik.

Film, 1700'lü yıllarda, anne ve babası yeni bir hayata başlamak üzere yeni bir şehre göç eden Barnabas Collins'in yaşadığı kısa süreli aşkın ardından türlü felaketlerle karşılaşması ve ardından, peşini bırakmayan eski sevgilisinin lanetine uğrayarak vampire dönüşmesini, yüzyıllarca bir tabutun içine hapsolduktan sonra bir şekilde tabuttan çıkıp evine ve o dönemde yaşayan akrabalarına ulaşma sürecini anlatıyor.
Oyuncuların çok başarılı olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Zaten filmin yönetmeni Tim Burton'un, artık neredeyse her filminde oynayan karısı Helena Bonham Carter ve Johnny Depp'in yanısıra Michelle Pfeiffer ve Eva Green gibi çok başarılı aktrisler de filmde yer alıyor. Film, gözünü kırpmadan izletiyor kendini. Oyuncular, mekanlar, müzik, kostümler, konular, olay örgüsü ve kurgu hepsi içiçe geçmiş bir şekilde izleyiciyi kendisine bağlıyor. Hiçbir yerinde sıkılmıyor hatta eğleniyorsunuz. Ta ki, sonuna kadar. Filmin, finale yakın sahnelerindeyse gereksiz replik, sahne ve bölümlerle bezeli. Hatta bazı sahneleri için "ne gerek vardı" ya da "neden böyle oldu ki" soruları dolaşıyor zihninizde.
Kısaca, çok güzel ve eğlenceli bir filmken sonunu dikkate almayayım, ben öylesine eğlenmeye gideyim diyorsanız kaçırmayın derim.

*Afiş, internetten alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...