Bak Bakalım Blogumda Var mı?

6 Mart 2015 Cuma

Naturigin Organik İçerikli Saç Boyası- 7.55 "Medium Blonde Deep Red"

Hafta sonuna 1 kala herkese merhaba...

Biz kadınlar, saçlarımızla oynamaya bayılırız. Ve hangi yaşta ve hangi ruh halinde olursak olalım, mutlaka kendimize; özellikle de saçlarımıza ufak bir dokunuşumuz mutlaka olur.

Bu dokunuşlardan biri de saç rengimizi değiştirmek. Kendimize yakıştırdığımız renklere bürünmek her zaman hoşumuza gitmiş; bizi her zaman özel ve farklı kılmıştır.

Kimimiz boya işlemleri için saçlarımızı güvendiğimiz kuaförümüze emanet ederiz, kimimiz de evde kendimiz boyamayı tercih ederiz.

Geçtiğimiz günlerde Ayışığı Organik siparişim içerisinde yer alan organik saç boyası, kullandığımız onlarca çeşit kimyasal barındıran diğer saç boyaları karşısında sağlığımızın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı bana bir kez daha.



Marka, 2014-2015 yıllarında, pazarının en iyi organik ürünü seçilmiş. Amonyak, paraben, resorcinol, SLS içermiyor. Saç boyası içerisinden; 1 adet tüp krem boya(40 ml), 1 şişe aktivatör(60 ml), 1 adet saç bakım kremi(15 ml), 1 çift eldiven çıkıyor.


Bu arada markanın kullanma kılavuzunda ne yazık ki Türkçe açıklama bulunmuyor. Bunu, ürün satışını gerçekleştiren Ayışığı Organik, Türkçe bir kullanım talimatı eklemiş. Bu konuda her satış sitesi ya da satıcı duyarlı olsa keşke...


Ürünü sipariş eden teyzem, saçlarını yıllardır kendisi boyar. Yalnız, özellikle son dönemlerde saçlarında hissettiği inanılmaz kaşıntı ve bir de istediği kızıl tonu bir türlü yakalayamadığı için uzun süredir saçlarını boyamıyordu. Organik bir saç boyası kullanmak istediğini belirtince bu ürünü denemeye karar verdik. Tercihimiz yine, teyzemin çok sevdiği kızıl olduğu için markanın 7.55 numaralı "Medium Blonde Deep Red" rengini seçtik. Teyzem, dün bize geldiğinde de saçlarını hemen boyamak için kolları sıvadık.

Paket içerisinde yer alan krem boyayı aktivatöre boşaltıp iyice karışmalarını sağladım. Bu arada yıllar boyunca saçlarını kendi boyayan biri olarak, boyanın kesinlikle rahatsız edici bir kokusu olmadığını belirteyim.


Teyzemin, uzun zamandır boyamadığı için iyice beyazları çıkmış, yer yer farklı tonlarda kızıl renkte ve oldukça kalın telli saçlarına boyayı uygulamaya başladım.


Kremsiden hallice bir kıvama sahip boya, kesinlikle sağa-sola akmıyor. Bu sayede saç boyarken başka nesne ve ellerinizi de boyamamış oluyorsunuz. Aktivatör şişesi sayesinde kullanım çok pratik ve şişenin ağzından dolayı fışkırma vs. olmuyor.

Ense kısmından başladığım saç boyama işlemine, boyayı, öncelikle diplere uygulayarak, ardından saçın uçlarını boyayarak işlemi tamamladım. Ürün, bayağı bereketli çıktı. Orta boyda olan saçlara fazla bile geldi. Ancak, beyaz rengin tamamen kapanması için şişenin tamamını kullandım ben. Dolayısıyla, saçlarınızda fazla beyazlarınız yoksa, paketi 2 kerede kullanabilirsiniz.

Sadece 25 dakika saçta beklettiğimiz boyayı, ılık suda iyice durulayarak boyanın fazlasını saçtan arındırdık. Şampuanlama işleminin ardından da paket içerisinde yer alan saç bakım kremini, ki bu ürünü de rahatlıkla 2-3 kere kullanabilirsiniz, saçta biraz bekleterek kullandık ve ardından teyzemin saçları bu hale geldi.


Fön çekildiğinde, asıl rengi göstereceğini düşünüyorum ama boya işlemi sonrası çektiğim bu fotoğraflar bile boyanın etkisini gayet güzel gösteriyor. Bu arada, saçların yüze yakın yerlerine değmiş olan boyayı kolonyayla şöyle bir siliverdik, anında leke bırakmadan temizlendi yüzden. Ayrıca, boya içerisinde yer alan 12 doğal yağ sayesinde teyzemin saçlarının yumuşacık olduğu fotoğraftan da belli oluyordur sanırım.

Kalıcılığı hakkında birşey söylemem için çok erken ama, bunu teyzemden öğrendikten sonra bu yazımı editleyeceğim.

Özellikle gebe bayanları tercih ettiği ve şu an sitede indirimli olarak satışa sunulan ürün hakkında detaylı bilgiye, içeriğine ulaşmak ve alışveriş yapmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Mutlu hafta sonları...












16 yorum:

  1. Gün içerisinde onlarca kozmetik ürünle temas ediyoruz ama daha doğal olanları araştırmak için çoğu zaman uğraşmıyoruz. Umarım kalıcılık olarak da iyidir de yazını okuyan pek çok kişi yararlanır. Boyanın rengi çok güzelmiş, teyzen güle güle kullansın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi? Birazcık daha dikkatli olabilsek keşke...
      Teşekkürler çok, sevgiler...

      Sil
  2. Haklısınız, ürün seçerken daha dikkatli olmalıyız. Ama boyanın ücretinin çok yüksek olduğunu söylemeliyim. Biraz daha uygun olabilirdi fiyatı. Ama kalite olarak memnunsanız sorun yok. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, boya fiyatı biraz yüksek gibi görünüyor ancak kimyasal içermediği ve sağlığımıza önem verdiği için o şekilde değerlendirmek daha doğru sanırım...
      Sevgiler...

      Sil
  3. ürünün amanyok ve paraben içermemesi güzelmiş iyi günlerde kullansın teyzeniz hoş olmuş

    YanıtlaSil
  4. Organik ürün kullanmaya çok dikkat ediyorum hele saç boyası çok dikkat edilmeli :)

    YanıtlaSil
  5. Güzel ürün sanırım. Benimde beyazlarım var 1 tüp kullanmam gerek. 25 dk beklemekte yeterli demek.
    Tşk güzel bilgi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kullanımı çok pratik. Çok fazla beyazınız varsa evet 1 tüp gayet iyi kapatıyor :)

      Sil
  6. Organik saç boyası arayanlar için çok faydalı bir post olmuş,teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Boyanın rengi çok güzel.Teyzen güle güle kullansın :)

    YanıtlaSil
  8. ben de bu marka ile naturtint markası arasında kalmıstım sanırım bunu alacagım

    YanıtlaSil
  9. merhaba öncelikle faydalı bir yazı oldu benim için ben de bu boyadan almayı düşünüyordum da benim saçlarım koyu kahve ve ben orta kızılını alıcaktım sizce tutar mı rengi yani saçımı açmama gerek var mı şimdiden teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum Büşracım, Ayışığı Organikle irtibata geçsen, destek hattı yardımcı olacaktır sana...

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...