Bak Bakalım Blogumda Var mı?

2 Mart 2014 Pazar

Farklı Bir Sunum - Üstünel Köftecisi

Daha önce de birkaç kez gittiğim ve her seferinde hem gözlerimin hem de midemin bayramlar etmesine şahit olarak döndüğüm bir mekan hakkında yazıcam bugün :)


Küçücük bir esnaf lokantası bu köfteci. Ancak, daha sonra tanındıkça her kesimden müşterisi olan bir köfteci olmuş. İçeri girdiğiniz anda boş masa bulup oturmanız biraz zor, çünkü herdaim kalabalık. Ben bu zamana kadar o köfteciye gidip de hemen masaya oturduğumu hatırlamıyorum. Fakat, ne olursa olsun, kesinlikle beklediğinize değiyor.

Masaya oturdunuz. Vızır vızır çalışan garsonlar hemen masaya kağıt seriyor ve masanızı işte böyle yeşil ve kırmızılara boğuyorlar. 


Masada ne ararsanız var; yeşil soğan, aysberg, nane, tere, maydonoz, salatalık, marul, turp, cherry domates, kuru soğan ve alüminyum folyo içerisinde de közlenmiş sarmısak...

Servis aramayın, çünkü tabak yok, yeşillikler böyle masa ortasına koyuluyor, çatal-bıçak olarak da paket içerisinde yer alan plastik takımlardan kullanıyorsunuz.

Porsiyonlarınızı kendiniz belirliyorsunuz. 1- 1,5 ya da 2 porsiyon şeklinde köfte sunuluyor. Ben 1 porsiyon istemiştim, yukarıda fotoğrafta gördüğünüz gibi, gelen köfte sayısı yeterli. Bu arada köfteler hazır değil; el yapımı. Ve tadı gerçekten nefis. Bu arada, burada sadece köfte satılıyor.

Gerçekten çok başarılı bir mekan. Garsonlar onca kalabalığa rağmen herkesle ilgilenmeyi başarıyor, servis hızlı. Tatlar muhteşem! Mekan ve ortam temiz. Hala gitmeyen köfteseverlere gözüm kapalı tavsiyemdir.



8 yorum:

  1. Burayı bende seviyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Ya ama şimdi yazıyı okurken nasıl canım çekti. Ama ANKARA'daymış yaaaa :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( Ankara'ya gel, Sena ile seni de götürelim tatlım :)

      Sil
  3. Burası sanırım aytaçın bahsettiği yer. 5 yıldır, ulusta masanın ortasına yeşillik yığan ve harika köfteleri olan bir yere götürecek ama hala götürecek...

    YanıtlaSil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...