Bak Bakalım Blogumda Var mı?

19 Aralık 2012 Çarşamba

Hamile Pantolonum

Malum, gebeliğimin 20. haftası içerisindeyim ve artık bayağı belli olan karnımla arz-ı endam ediyorum ortalıkta :) Daha önceki (maalesef sonlandırılan ilk) gebeliğimde büyük bir hevesle aldığım, fakat giymenin pek de kısmet olmadığı siyah pantolonumla geçirmek istemedim bu güzel süreci. Ne yani, gebeyiz diye bırakacak mıyız kendimizi canım :))
Uzunca bir süre, günlük kıyafetlerimi giyebilme lüksüne sahip oldum, ta ki birkaç hafta öncesine kadar. Karnımsa, son 2 hafta içerisinde bayağı belirginleşti. Sadece 1 pantolonla süreci geçiştirmemek ve bu arada çok da masraf yapmamak için bir DIY projesine imza atmak şart oldu.
Malzemelerimiz: 2 adet anne(fikir benden, el emeği onlardan), 1 adet kapanmak üzere olan bir mağazadan (rakamı söylemeyeyim, gerçekten çok komik bir fiyata) alınan, fiyatına rağmen müthiş kaliteli ve esnek bir pantolon, tuhafiyeden hamile pantolonu için hazır satılan bir esnek kumaş(adını unuttum) ve esnek bir bel lastiği.
 
 Öncelikle pantolonun önünü ve arka kemer kısmını kestik,
Ardından kurdele ile "temiz dikiş" diye tabir edilen işlemi uyguladık. (Dipnot: Kurdele, esnek olmadığı için daha sonra kurdeleyi söküp esnek bir kumaş kullanarak bu işlemi gerçekleştirdik, son fotoğrafta...
Pantolonun iç kısmına, tuhafiyeden aldığım esnek parçayı önce teğelleyip, ardından dikişini tamamladık. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; esnek kumaşın özellikle ön bölümünü, ileri aylardaki kocaman karnınızı da düşünerek biraz bol tutmak ;)
Ve son olarak da bel lastiğini kemer mantığında esnek kumaşa dikerek pantolonun üst kısmının üzerimde iyi durmasını sağladık.
10,00 TL'den az bi fiyata gayet güzel bir hamile pantolonum oldu. O kadar içime sindi ki, ayıla bayıla kullanıyorum :))
Emeklerinden dolayı annelerime çoook teşekkürler...



6 yorum:

  1. ANNELERİN ELLERİNE SAĞLIK. GÜLE GÜLE GİY CANIM

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Rüyacım :)

    YanıtlaSil
  3. ayyy ne güzel bir haber bu :)) allah sağlıkla kavuştursun bebişine darısıda benim başıma:)

    YanıtlaSil
  4. İnşallah Daphnecim, ve darısı senin de başına ;)

    YanıtlaSil
  5. Güle güle kullan canım, elinize emeğinize sağlık. Bebişte rahat etsin bu pantalonla :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler Sevdacım, hakikaten hem ben, hem de bebiş, müthiş rahat ettik :))

    YanıtlaSil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...