Bak Bakalım Blogumda Var mı?

14 Ekim 2016 Cuma

Tatilde Yanımda Neler Götürdüm...

Her ne kadar blogumda sizlerle paylaşamasam da sıklıkla seyahat ediyorum.(Yazar burada hayıflanmakta ve artık en kısa sürede gezi yazılarını sizlerle paylaşacağına kendi kendine söz vermektedir.)

Daha çok eşimle çıktığımız birkaç günlük seyahatlerde yanımıza aldığımız tek şey; birer sırt çantası. Valiz taşıyarak hem yükümüzü artırmak hem de bagaj beklemek istemiyoruz. Amacımız; yeni yerler görmek; hamallık yapmak değil. Bu nedenle sırt çantası içerisinde birkaç parça kıyafet, şarj aleti ve tabii küçük bir makyaj çantası yetiyor da artıyor bile.

Genel olarak makyaj çantam da aynı zihniyette hazırlanmış. Genel olarak numune ve ebat olarak küçük parçalar, makyaj çantamın temelini oluşturuyor.

O halde, Tallin-Helsinki seyahatimle ilgili yazmaya başlamadan önce makyaj çantamı kurcalayalım.


Parfümler, el kremleri, cilt bakım kremleri ve fondötenim mümkünse numune boy. Diş macunum da bitecek olduğundan kullanır, kabını orada atarım düşüncesiyle alındı. Duş jelimi ise küçük bir şişe içerisine doldurdum.
Makyaj temizliğinde mendiller tam bir kurtarıcı. Sıvı ürün götürmeden cilt temizliğini sağlamış oluyorum. Bu arada sonbahar ve kış mevsimlerinin daha sert yaşandığı şehirlere yaptığımız seyahatlerde, kuru ciltler için önerilen temizleme mendilleri, içerisinde nemlendirici de barındırdığından daha çok işime yarıyor.
Renkli kozmetik anlamında tercihlerim bu seyahatimde bunlar oldu. Hem project pan çalışmamdaki ürünleri kullanmaya devam etmiş olucam, hem zaten severek kullandığım ürünler hem de az ve öz ürünler...
Ve her seyahatimde olmazsa olmazlarım. Hijyen önemli!

Gördüğünüz gibi mümkün olduğunca minimal seçim benimkisi. Bol bol ürün ve kıyafet götürerek ne büyük ağırlık yaptığımızı yıllar önce farkettik. Bu yüzden de çantama bunlardan fazlasını almaktan yana değilim. Onlarca ürün götürüp de kullanmadan geri getirdiğimiz nesneleri düşündükçe...

Siz, seyahate çıkarken hangisini tercih ediyorsunuz? "Gezeyim- göreyim-yaşayayım" mı, "Yanımda bunlar da bulunsun belki lazım olur" mu?

10 yorum:

  1. Süper seçimler, ben de minimum renkli kozmetik (hatta fırça gerekmesin diye krem ürünler ve BB) ve hep sample cilt bakım ürünü alıyorum yanıma. Sample'lar bitince orada atıp geliyorum. Çok pratik oluyor :) Şu klozet kapağı örtüleri iyiymiş. Bende bir sprey var, böyle kartvizit şeklinde ve boyutunda. Çantamdan hiç ayırmıyorum ^_^ sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi Başakçım :) İşte bu yüzen sampla ürünleri çok seviyorum. Hem denemiş, hem de bu şekilde tüketmiş oluyoruz :) Klozet kapağı örtüleri bizim kurtarıcımız resmen, o olmadan asla diyoruz :)
      Öpüyorum...

      Sil
  2. Sizde mi oralardaydiniz :) Merakla bekliyorum yazacaklarinizi.

    Cantamda ilaveten mini bir saglik seti oluyor. Agri kesiciler, yara bandi ve sindirimle ilgili ilac gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Yazar, böyle yorumları okuyunca iyice kendisine kızmaktadır, zira hala gezi yazılarını hazırlayamamaktadır...)
      Aaaa evet, iyi hatırlattınız, aynen onları da eksik etmiyoruz, buraya eklemeyi unutmuşum :))

      Sil
  3. Biz haftasonu için şehir dışına çıkıyorsak ya da 2-3 gün kalacaksak, sizin gibi sırt çantasına sığıyoruz, bana da küçük bir bakım çantası yetiyor. Ancak, 10-15 gün kalacaksak o zaman "ne olur ne olmaz, bu da bulunsun" mantığı devreye giriyor ve valiz de şart oluyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blanacım, evde ufaklık bizi beklerken 10-15 günlük gziler ne mümkün? O kadar uzun süreli olacaksa 2 valizle çıkıyoruz biz de :)
      Ama miniğimizi birkaç günlüğüne ananeye bırakıp kaçtığımızda bu kadar pratik oluyoruz işte :)
      Amaaaan, gezme olsun da dimi :))

      Sil
  4. Yaa ben her ikisinin karışımı :)) ama valizi otelde bırakarak da gezip görebiliyorum sonuçta siz de sırt çantanızla gezmiyorsunuz :)) yalnız o klozet kağıtları çoook mantıklı kesinlikle bir dahaki tatilde ben de alacağım. Bu arada hangi makyaj temizleme mendilini öneriyorsunuz?? Ben onlarla rimelimi çıkarmakta çok zorlanıyorum kirpiklerim kopuyor sonra. Rimel çıkarmada da iyi olan var mı tavsiye edebileceğiniz? Ben en son tatilde bee beauty nin en minik boy makyaj temizleyicisini almıştım garnier ve diadermine micellar dan çok daha iyi çıkardı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönüş günü sırt çantamızla geziyoruz, odayı belli bir saatte terketmek lazım ;)
      Fresh'n Softun makyaj temizleme mendillerini kullanıyorum ben, çok da memnunum. Ama suya dayanıklı maskara kullanıyorsan hangi mendil olursa olsun iyi temizlemeyecektir :)
      Bee Beauty i kullanmadım ama kremsi temizleyiciler daha iyi iş görür diye düşünüyorum :)

      Sil
  5. Biz bir kabin boy bir de orta boy valizile kurtarıyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minikle gittiğimizde, kesinlikle öyle. Ama onsuz tatillerde 2 sırt çantası ;)

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...