Bak Bakalım Blogumda Var mı?

29 Haziran 2011 Çarşamba

İspanya Gezisi- 7. Gün: Zaragoza- Barcelona

Madrid'de yapamadıklarımız içimizde kaldı ama zamansızlıktan ancak bu kadarmış diye kendimizi avutarak sabah Barcelona'ya gitmek üzere yola çıktık. Ancak, bu arada tur programımızda Barcelona yolu üzerinde Zaragoza kentinde ufak bir panoramik tur yapıcaz.
İspanya'nın4. büyük kenti olmasına rağmen hemen herşeyin içiçeymiş gibi görünmesi nedeniyle olsa gerek, kent küçük ve bir o kadar da şirin geldi gözümüze.
İlk durağımız, şehir merkezindeki en önemli yapı: Basilica del Pilar. İspanyolların burada Meryem Ana'yı gördüklerine dair bir rivayet var ve bu nedenden ötürü müthiş derecede önemli katolikler için. Kent halkının düğün, cenaze ve vaftiz törenlerine evsahipliği yapan bu katedrale girdiğimizde en az 5 bebeğin vaftiz töreni vardı. Bebekler ve ebeveynleri gayet şık kostümler içerisinde dua ediyor, töreni bitenlerse bol bol fotoğraf çektiriyordu.



Pilar Meydanı.
Ve nispeten daha geniş sokaklarda bol bol alışveriş yapabileceğiniz ünlü markaların da bulunduğu mağazalar, tapas barlar ve restaurantlar.  
Bir de burada kocaman paketlerde çikolatalar satılıyor. En ufağı 500 gr.lık paketlerde.
Burada daha fazla oyalanmadan kalan 3 saatlik Barcelona yolculuğumuza devam etmek üzere yola çıkıyoruz. Burası çok soğuk, üşüdüm...
600 km. lik yolculuk sonrası Barcelona'dayız. Otelimize yerleştikten sonra turda tanıştığımız, ama son birkaç gün içerisinde neredeyse kanki olduğumuz Zeynep-Kemal çiftiyle birlikte Barcelona'yı keşfetmeye çıkıyoruz. Eşimle birlikte gezmek ve o mekanı tanımak her zaman favorim ama başka çiftlerle birlikte dolaşmak da ayrı bir keyif.
Öncelikle Gaudi'nin "Park Guell"i. Metroyla çok kısa bir sürede parka varıyoruz. Burası sanki Disneyland. Tabelanın hoşluğuna bakar mısınız?


Bir üst kata çıkalım mı?
Burası bilmem kaç hektar araziye kurulmuş, ünlü mimar Gaudi'nin yapmış olduğu kocaman bir park. Asıl yapılış amacı; o dönemin zenginlerini burada toplamak. Yalnız bu proje başarısızlıkla sonuçlanmış. Gaudi'nin dışında sadece 1 kişi ev satın almış buradan. Sonra da burası parka dönüştürülmüş.

Banklar.


Bir kat daha çıkalım.

Gaudi'nin evi. Biz, dışarıdaki güzellikleri yaşamayı tercih ettiğimiz için şu anda müze olarak kullanılan bu mekana girmedik.

Barcelona'ya Montjuic Tepesi'nden toplu bakış.
Şehir merkezine doğru yola koyuluyoruz. Karnımızı doyurduktan ve biraz alışveriş yaptıktan sonra otelimize dönüyoruz. Artık iyice yorgun hissediyoruz kendimizi. Ama bir taraftan da gözlemlediğimiz kadarıyla Barcelona'da görülecek çok yer var. Bu yüzden rehberimizin yapacağı Dali Müzesi Turu'na katılmıyoruz. Otele dönüş vakti. Barcelona yarın bizi bekliyor olacak...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...