Bak Bakalım Blogumda Var mı?

7 Mart 2011 Pazartesi

Buyrun Mantı Yemeye

Hafta sonu annemle mantı yaptık. Daha doğrusu mantı hamurunu annem hazırladı, ben de iç harcını. Hamurunu annem açtı, ben de iç yerleştirme işini hallettim. Bizdeki mantı paylaşımı budur. Ortak noktamız mı? Yaptığımız mantıyı afiyetle yeriz ;)

Hamurunun nasıl hazırlandığı konusunda net bilgim yok; çünkü hamuru için malzemeyi(hemen her anne gibi) annem de göz kararı hazırlar. Dolayısıyla ben de illa herşeyi ölçüsüz yapmama taraftarı olduğum için hamur işini annem devralır.

Yukarıda görmüş olduğunuz pazılar, annemin hazırladığı cici hamurlar. Gördüğüm kadarıyla; un, su ve tuzdan oluşuyor. Miktar sormayın efenim, göz kararı.
İç harcı için; 500 gr. kıyma, 1 adet soğan, tuz-karabiber-kırmızı biber, istediğiniz kadar maydonoz, azıcık da sıvıyağ.

Hamuru açıp küçük kareler haline getirdikten sonra üzerine harcından koyuyoruz ve 4 ucunu tepede birleştiriyoruz. Bazı yörelerde buna "cimcik" deniyor.
Vee işte önemli ipucu: Buzluğa kaldırmadan önce poşete yapışmaması için öncelikle mantı hamurlarını yarım saat kadar buzlukta bekletmelisiniz.Bu sürenin ardından buzdolabı poşetlerine gönül rahatlığıyla koyup dolabınıza kaldırabilirsiniz.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...