Bak Bakalım Blogumda Var mı?

1 Mayıs 2016 Pazar

İcli Cörek

Dün, ilk kez denediğim bu çöreği, annem yıllardır yapar. Severek tükettiğim bu çöreği, bir de ben deneyeyim dedim ve ilk denemem olmasına rağmen, eşimin çok çok beğenerek kısa sürede tüketmesi, beni çok mutlu etti gerçekten.

Malzeme:
Hamuru için:                                                İç Harcı İçin:
1 paket kuru maya,                                        Kıyma,
1 tatlı kaşığı tuz,                                             Soğan,
6-7 su bardağı un,                                          Domates ya da domates sosu,
Alabildiğine su.                                              Sivri biber, baharat

Yapılışı:
Tüm malzemeleri ekleyerek hamur yoğurup dinlenmeye bırakın. İstediğiniz kadar iç harç malzemesini sırasıyla; soğan, sivri biber, kıyma, domates ve baharatı ekleyip pişirin.

Mayalanmış hamuru açıp, içerisine harcı koyun ve yağlanmış tavada alt-üst ederek pişirin.

20-25 arası çıkan böreği, yanında ayran ile tüketebilirsiniz, afiyet olsun...

21 yorum:

  1. canım ben çok beğendim bu tarifi ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, tadı da inanılmaz lezzetli ;)

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor ellerinizi sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Bol soğanlı çok daha güzel oluyor :))

      Sil
  4. ayy ne güzel görünüyor gerçekten eline sağlık :-))

    YanıtlaSil
  5. çok güzel gözüküyor :)elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Daha önce sizin tariflerini uygulayıp, çok severek tüketmiştim. Bunu da en kısa sürede deneyecegim ellerinize saglık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim :) Bunu özellikle bol soğanlı öneririm, gerçekten çok lezzetli oluyor :)

      Sil
  7. Mayalı deyince ben bi duruyorum orda. Mayalama konusunda pek başarılı değilim. İnan gece kıyafeti dikmek daha kolay bana göre. Deney gibi geliyor bana;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ege yöresinde çok yapılır aslında, sende de vardır o beceri eminim, hatta bi önerim olsun; "hiç düşünme kabarır mı kabarmaz mı ya da başarılı olmayacak yine" gibi düşünceleri uzak tut aklından.
      Neden olmasın :)

      Sil
  8. Annem'de çok güzel yapar biz o tarz hamur işine pide diyoruz :))
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla aslında tam olarak ne yazayım bilemedim, biz de içli hamurişi diyoruz aslında ama google aramalarında börek diye buldum bu tarifin benzerlerini.
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  9. Çok lezzetli olduğuna eminim.Bu tarif için tekrar geleceğim sayfana :)

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık acıktık mı ne :)

    YanıtlaSil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...

Yazılarım E-mailinize Gelsin ;)