Bak Bakalım Blogumda Var mı?

13 Mayıs 2012 Pazar

Zeytinyağlı Kabak Türlüsü

Her ne kadar hava kapalı ya da yağmurlu olsa da yaz günlerine geçiş yapıyorken midemize de fazla ağırlık vermemek lazım diye düşünüyorum. Özellikle lifli gıdalara yönelerek hem sindirim sistemimizin daha hızlı çalışmasına hem de bol vitamin alabileceğimizi düşündüğüm bir yemek hazırladım bugün.
Malzeme hem az, hem de hepsi her evde bulunabilecek türden. Neler mi var içinde?
Yarım kilo kabak,
2 adet havuç,
2 adet kuru soğan,
1 su bardağı konserve bezelye,
4 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı toz şeker,
Tuz ve zeytinyağı

Yapılışına gelince;
Yıkanmış ve kabukları soyulmuş kabaklarımızı uzunlamasına dörde bölüp parmak uzunluğunda, havuçlarımızı da yuvarlak yuvarlak doğruyoruz. Soğanları piyazlık doğrayıp zaytinyağında birazcık kavuruyoruz. Sarımsak ve havuçları ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam. Bezelye, toz şeker ve tuzu da ekleyip 1 çay bardağı sıcak suyu tencerede gezdirdikten sonra kapağı kapatıp pişiriyoruz. Suyunu çekip sebzeler yumuşadığında işlem tamam demektir.
 Dilerseniz, yemek soğuduktan sonra üzerine dereotu da serpiştirip tabağı daha zenginleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun ballar böcükler...

2 yorum:

  1. güzel görünüyor tam yazlık çok severim bu tarz yemekleri:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Özgecim, inan tadı da nefis. Mutlaka denemelisin ;)

    YanıtlaSil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...