Malzemeler:
8-9 adet patlıcan,
400 gr. kıyma,
2 yumurta,
Tuz-karabiber
Süslemek için:
Domates, sivri biber
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra minik kuşbaşı şeklinde doğrayıp tavada kavurun. Başka bir kapta da yumurta ve kıymayı baharatlarla birlikte iyice karıştırın. Borcam tepsiyi yağladıktan sonra kavrulmuş patlıcanın bir kısmını tepsiye yayın, üzerine de yumurtalı harcın tamamını yayın. Üzerine kalan patlıcanı iyice düzelterek yayın. Üzerlerini de domates ve biberle süsleyin.
190 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana ve içi de suyunu çekene kadar pişirin.
Dipnot:
1- Böreği fırına vermeden önce kesin ki, içi de iyice pişsin.
2- Fırındayken kestiğiniz dilimler birleşeceğinden ara ara fırından çıkarıp aynı yerlerden tekrar kesin ve tekrar fırına verin.
3- Dondurucuda bulunan patlıcanlarınız varsa bu tarifi onunla da yapabilirsiniz. Patlıcanları kemeni ve yağda biraz kavurmanız yeterli olacaktır.
Afiyet olsun, mutlu pazarlar...
mis ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler Ümrancım :)
SilCok güzel bir tarifcanim patlicani her haliyle severim 😊
YanıtlaSilDimi, ne kadar güzel bir tat, her şekle de giriyor :)
Sil