Mutlu pazarlar...
Bugün, uzun zamandır severek tükettiğimiz, misafirlerim için de sıklıkla yaptığım kadayıflı muhallebi tarifimle sizlerleyim. Hafif ve lezzetli tarif arayışındaysanız, misafirleriniz için değişik bir tat arıyorsanız bu yazım işinize yarayacaktır. Üstelik, bu tarifte kadayıfı küçük parçalara ayırmak, kavurmak vs. yok ;)
Malzeme:
200 gr. muhallebilik tel kadayıf(BİM markette satılıyor.)
100 gr. tereyağı ya da margarin,
2 yemek kaşığı toz şeker,
İstediğiniz kadar ceviz ya da fındık.
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt,
1 su bardağı şeker,
2 yemek kaşığı nişasta,
3 yemek kaşığı un,
1 paket krem şanti,
1 paket vanilya
Yapılışı:
Tel kadayıf: Tereyağını eritin, içerisine toz şekeri ekleyip karıştırın, daha sonra tel kadayıfı ekleyip karıştırın, ardından ceviz ya da fındığı ekleyip ocağın altını kapatın.
Muhallebi: Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye döküp iyice karıştırın. Üzeri göz göz olacak şekilde kaynayınca içerisine vanilyayı ekleyip muhallebiyi ocaktan alın. Muhallebi ılık haldeyken krem şantiyi ekleyin ve tüm topakları gidene kadar iyice çırpın.
Borcama ince bir kat kadayıfı yayın. Üzerine muhallebiyi dökerek spatula yardımıyla düzleştirin. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerini kapatacak şekilde yayın.
Dipnot: Tel kadayıflı muhallebi, 1 gece dolapta beklediğinde çok daha lezzetli oluyor. Ayrıca, tatlının üzerindeki kadayıf kıtır olsun isterseniz muhallebi üzerine servis yapacağınız zaman yayabilirsiniz.
Dipnot-2: Bu tarifi tabakta ya da cuplarda ikram edebilirsiniz. Bir de hangi malzemeyi daha yoğun isterseniz onu biraz daha fazla kullanabilirsiniz. Fotoğraflarda, tabaktaki daha fazla kadayıflı, cuptaki ise daha fazla muhallebili ;)
Afiyet olsun...
2 yemek kaşığı nişasta,
3 yemek kaşığı un,
1 paket krem şanti,
1 paket vanilya
Yapılışı:
Tel kadayıf: Tereyağını eritin, içerisine toz şekeri ekleyip karıştırın, daha sonra tel kadayıfı ekleyip karıştırın, ardından ceviz ya da fındığı ekleyip ocağın altını kapatın.
Muhallebi: Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye döküp iyice karıştırın. Üzeri göz göz olacak şekilde kaynayınca içerisine vanilyayı ekleyip muhallebiyi ocaktan alın. Muhallebi ılık haldeyken krem şantiyi ekleyin ve tüm topakları gidene kadar iyice çırpın.
Borcama ince bir kat kadayıfı yayın. Üzerine muhallebiyi dökerek spatula yardımıyla düzleştirin. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerini kapatacak şekilde yayın.
Dipnot: Tel kadayıflı muhallebi, 1 gece dolapta beklediğinde çok daha lezzetli oluyor. Ayrıca, tatlının üzerindeki kadayıf kıtır olsun isterseniz muhallebi üzerine servis yapacağınız zaman yayabilirsiniz.
Dipnot-2: Bu tarifi tabakta ya da cuplarda ikram edebilirsiniz. Bir de hangi malzemeyi daha yoğun isterseniz onu biraz daha fazla kullanabilirsiniz. Fotoğraflarda, tabaktaki daha fazla kadayıflı, cuptaki ise daha fazla muhallebili ;)
Afiyet olsun...
çok sevdiğim bir tatlı, hem hafif oluyor hem de lezzetli :)
YanıtlaSilKesinlikle Büşracım :)
SilOh mis eline sağlık canım ♡
YanıtlaSilTeşekkürler Ümrancım :)
SilBenim de uzun zamandır yapmak istediğim bir tarif bim de bende bugün görmüştüm güzel tesadüf oldu 😊teşekkür ederim canım benim 😊ellerine sağlık çokta güzel görünüyor 😊❤sevgiler
YanıtlaSilRica ederim, şimdiden afiyet olsun :)
SilŞu an canım çekti çok güzel görünüyorlar elinize sağlık 😉
YanıtlaSilÇok teşekkürler Elifçim :))
SilBİM de görüyorum kadayıfları, deneyeceğim tarifini canım, ellerine sağlık, nefis görünüyor :)
YanıtlaSilMutlaka dene Esracım, gerçekten çok lezzetli :)
SilGeçenlerde Yemekteyiz programında yapmışlardı, denemem lazım :)
YanıtlaSilMutlaka dene Yelizcim, çok lezzetli :)
Silellerine sağlık,bizimde ailecek çok sevdiğimiz bir tatlı, bende önceden borcama yapıyordum artık kuplara yapıyorum sunumu daha şık oluyor...
YanıtlaSilTeşekkürler Fatmacım, kesinlikle kuplarda hem sunum şık, hem porsiyon anlamında yeterli ;)
SilHarika görünüyor 😊
YanıtlaSilTeşekkürler Deryacım :)
Sil