Ramazan Bayramı'nı eşimin ailesiyle birlikte geçirmek üzere geçen hafta Kocaeli'ye gitmiştik. Kayınvalidem, bayram için baklava yapmış. Eve gittiğimde mutlaka deneyeceğim inanılmaz lezzetli bu tatlının tarifini sizlerle paylaşmasam olmazdı.
Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
1 paket margarin/tereyağı/sıvıyağ
Yarım kg. tel kadayıf
1/2 paket margarin/tereyağı/sıvıyağ(Tel kadayıfın içine)
Ceviz/fındık
Yapılışı:
1 paket Margarin/tereyağı/sıvıyağı eritin. Bu arada tel kadayıfı küçük parçalara ayırın, eritilmiş 1/2 paket tereyağı/margarin/sıvıyağı iyice yoğurun. İçerisine ceviz/fındığı ekleyin iyice karıştırın.
1 kat baklavalık yufkayı fırçayla yağlayın, üzerine yine yağlanmış 1 kat yufkayı koyun. 2 kat yufkanın en kısmı boyunca tel kadayıfı ekleyip sıkı sıkı sarın. istediğiniz büyüklükte kesip tepsiye dizin. Kalan yağı tepsinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Bu arada şerbetini hazırlayın.
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Birkaç damla limon
Soğuk kadayıfın üzerine sıcak şerbeti dökün.
Oy bu neee.... allahım bildiğin yemeden bayıldım! Ellerine sağlık kayınvalidenin ^_^
YanıtlaSilBaşakçım, çok zor tuttum kendimi abartmamak için inanılmaz lezzetli :)
Sileline sağlık benim için çok tatlı ve çok şerbetli ...
YanıtlaSilAma çok da lezzetli :))
SilHarika görünüyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
Silohh harika ve pratik gibi deneyelim :)
YanıtlaSilÇok pratik Ümrancım :)
SilTam benim evin erkeklerine göre.....
YanıtlaSilOooo, ağızlarının tadını biliyorlar desenize :)
SilHarika Leziz Görünüyor Ellerine Sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Sedefçim :)
Sil