Sayfalar

13 Temmuz 2016 Çarşamba

Tel Kadayıflı Baklava

Ramazan Bayramı'nı eşimin ailesiyle birlikte geçirmek üzere geçen hafta Kocaeli'ye gitmiştik. Kayınvalidem, bayram için baklava yapmış. Eve gittiğimde mutlaka deneyeceğim inanılmaz lezzetli bu tatlının tarifini sizlerle paylaşmasam olmazdı.


Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
1 paket margarin/tereyağı/sıvıyağ
Yarım kg. tel kadayıf
1/2 paket margarin/tereyağı/sıvıyağ(Tel kadayıfın içine)
Ceviz/fındık


Yapılışı:
1 paket Margarin/tereyağı/sıvıyağı eritin. Bu arada tel kadayıfı küçük parçalara ayırın, eritilmiş 1/2 paket tereyağı/margarin/sıvıyağı iyice yoğurun. İçerisine ceviz/fındığı ekleyin iyice karıştırın.


1 kat baklavalık yufkayı fırçayla yağlayın, üzerine yine yağlanmış 1 kat yufkayı koyun. 2 kat yufkanın en kısmı boyunca tel kadayıfı ekleyip sıkı sıkı sarın. istediğiniz büyüklükte kesip tepsiye dizin. Kalan yağı tepsinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Bu arada şerbetini hazırlayın.


Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Birkaç damla limon


Soğuk kadayıfın üzerine sıcak şerbeti dökün.

12 yorum:

  1. Oy bu neee.... allahım bildiğin yemeden bayıldım! Ellerine sağlık kayınvalidenin ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakçım, çok zor tuttum kendimi abartmamak için inanılmaz lezzetli :)

      Sil
  2. eline sağlık benim için çok tatlı ve çok şerbetli ...

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. ohh harika ve pratik gibi deneyelim :)

    YanıtlaSil
  5. Tam benim evin erkeklerine göre.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo, ağızlarının tadını biliyorlar desenize :)

      Sil
  6. Harika Leziz Görünüyor Ellerine Sağlık :)

    YanıtlaSil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...