Sayfalar

3 Ağustos 2014 Pazar

İstiridye Mantar Sote

Bugün, Ramazan ayında denediğim ve ailece çok beğendiğimiz istiridye mantar sotenin tarifini paylaşayım sizlerle. Az malzeme ile yapılan ve gerçekten çok pratik bir tarif bu. Ayrıca, müthiş lezzetli.


Malzemeler:

400 gr. istiridye mantarı,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığından biraz az tereyağı,
3-4 diş sarımsak,
Tuz, karabiber, pul biber,
Biberiye ve kekik,
İnce kıyılmış maydonoz.

Yapılışı:
Mantarları yıkadıktan sonra kağıt havlu ile iyice kurulayın. Zeytinyağını tavada kızdırdıktan sonra jülyen doğranmış mantarları kavurun. Kavrulan mantarlara baharatları ekleyin. Mantarlar karamelize olduktan sonra üzerine tereyağını ekleyin, maydonuzu serpiştirin. 1-2 dk. sonra ocaktan alın.

Gerçekten çok lezzetli oluyor. Burada püf noktası; mantarları sotelerken tavaya az koyarsanız diğer mantar parçalarına değmeden her tarafı güzelce pişiyor. Bu, yemeğinize daha da lezzet katıyor.

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Blogunuzu blog keşif etkinlikleri sayesinde keşfettim ve hemen takibe aldım :) Çok güzel bir etkinlik oldu gerçekten bu sayede bir çok blogu tanıma fırsatı buluyoruz :) Benim bloguma da beklerim :)
    http://tasarimkaravani.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takibindeyim Pelincim :)
      Bu arada çok güzel bir etkinlikmiş, okudum da :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Mantar olsunda istersen çamurdan olsun..Ben kültür ve çıntar mantarını daha çok tüketiyorum nedense..Elinize sağlık mantarı görünce acıktım sevgilerimi bırakıp kaçayım. :)))
    http://www.akasyakokusu.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi, mantara biz de bayılıyoruz ailecek :)
      Çıntar mantarını bilemedim, nedir o?
      Benden de sevgiler...

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...