Sayfalar

20 Temmuz 2013 Cumartesi

Ramazan Sofraları İçin Etimek Tatlısı

Özellikle de bu sıcaklara denk gelen Ramazan ayında oruç tutan herkese Allah kolaylıklar versin. Gerçekten çok zor. Bugün, çoook severek yaptığım ve misafirlerime ikram ettiğim etimek tatlısının tarifini paylaşayım sizlerle.

Önce malzemeler:

Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi İçin:
1 lt süt,
6 yemek kaşığı şeker,
6 yemek kaşığı un,
1 paket vanilya,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 yemek kaşığı tereyağı/ margarin

Üzeri İçin:
1 paket krem şanti,
1 su bardağı süt,
ceviz, fındık ya da badem

Yapılışı:
Öncelikle şerbeti kaynattıktan sonra 10 dk. kadar bekletip, daha önceden tepsiye dizdiğimiz 12 adet etimeğin üzerine döküyoruz ve şerbeti iyice çekmelerini sağlıyoruz.

Muhallebi yapımı da çok kolay: Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri iyice karıştırıp kaynatıyoruz. Ardından vanilya ve tereyağını ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra 5 dk. dinlendirip şerbeti çekmiş etimeklerin üzerine döküyoruz.

Üzeri içinse süt ve krem şantiyi iyice çırpıp yine etimeklerin üzerine yayıyoruz. Sonra da afiyetle yiyoruz :) Unutmadan; tatlı, 1 gün buzdolabında beklediğinde tadı gerçekten muhteşem oluyor ;)
 Afiyet olsun...





3 yorum:

  1. evet gerçekten biraz bekliciyince tadı daha güzel oluyor elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Edacım, şimdi bir de bunun kremasını limonla deniycem ;)

      Sil
  2. Eline sağlık canım, denemek lazım en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...