Önce malzemeler:
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi İçin:
1 lt süt,
6 yemek kaşığı şeker,
6 yemek kaşığı un,
1 paket vanilya,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 yemek kaşığı tereyağı/ margarin
Üzeri İçin:
1 paket krem şanti,
1 su bardağı süt,
ceviz, fındık ya da badem
Yapılışı:
Öncelikle şerbeti kaynattıktan sonra 10 dk. kadar bekletip, daha önceden tepsiye dizdiğimiz 12 adet etimeğin üzerine döküyoruz ve şerbeti iyice çekmelerini sağlıyoruz.
Muhallebi yapımı da çok kolay: Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri iyice karıştırıp kaynatıyoruz. Ardından vanilya ve tereyağını ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra 5 dk. dinlendirip şerbeti çekmiş etimeklerin üzerine döküyoruz.
Üzeri içinse süt ve krem şantiyi iyice çırpıp yine etimeklerin üzerine yayıyoruz. Sonra da afiyetle yiyoruz :) Unutmadan; tatlı, 1 gün buzdolabında beklediğinde tadı gerçekten muhteşem oluyor ;)
evet gerçekten biraz bekliciyince tadı daha güzel oluyor elinize sağlık :)
YanıtlaSilEvet Edacım, şimdi bir de bunun kremasını limonla deniycem ;)
SilEline sağlık canım, denemek lazım en kısa zamanda :)
YanıtlaSil