Sayfalar

5 Şubat 2012 Pazar

Vişneli Ekmek Tatlısı

Vişne, çok hoşlandığım bir meyve değildir. Ama hasta olduğum dönemde yaptığım ve bayıla bayıla yediğim bir tatlı oldu kendisi. Hem yapımı kolay, hem de tadı nefis.
Denemek isteyenler için malzemeler:
1 paket hazır kızarmış ekmek,
Yarım kilo vişne(annem sağolsun, dolabında dondurulmuş varmış),
2 su bardağı şeker,
2 su bardağı su,
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
2-3 yemek kaşığı labne peyniri.

Yapılışı:
Bir tencerede su, şeker ve vişneyi kaynatıyoruz, kızarmış ekmeklerimizi tepsiye diziyoruz, kaynatmış olduğumuz vişneli karışımımızı kızarmış ekmeklerin üzerinde gezdiriyoruz ve ekmeklerin sıvıyı iyice çekmesini sağlıyoruz. Başka bir kapta labne peyniri ve pudra şekerimizi iyice karıştırıyoruz ve tatlımızın yanında servis ediyoruz.
Şeker ve vişnenin ekşisi karıştığında o kadar nefis oluyor ki! Mmmm... Nefisss...

4 yorum:

  1. eline sağlık canım bende vişneyi sevmiyorum:(

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok hoşlanmıyorum ama tatlı ve ekşinin karışımı bu tatlıya bayıldım...

    YanıtlaSil
  3. Vişne sevilmez mi be yaa... Hımm nasıl güzel olmuştur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok beğendiğim bir tat değil Safiyecim ama bu lezzete hayır diyemiyorum :)

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...