Sayfalar

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Harika Bir Baklava Tarifi

Bunu, geçen hafta kayınvalidemle birlikte yaptık. Dondurmayla ikram ettiğimiz baklavanın tadı tek kelimeyle harika. Tatlının en güzel yanlarından biri de hazır baklava yufkasıyla yapılıyor olması. Çok zahmetli gibi görünüyor ama bir taraftan da yapılışı çooook kolay.
Özellikle iftar davetlerinizde bu tatlıdan ikram edebilirsiniz. Şimdi sizi tarif vermek yerine fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum.









6 yorum:

  1. canım detaylı görsellediğin için ayrıcaaa tşk ederim ellerinize sağlık gerçekten dondurmayla süper gider bende yapcammm bende bende

    YanıtlaSil
  2. Canım benim mutlaka denemelisin, şimdiden afiyet olsun ;)

    YanıtlaSil
  3. ne kadar pratik ve lezzetli görünüyor,resimlerden anlaşılıyo ama ölçülü olarak tam tarifi olsaydı keşke..:)

    YanıtlaSil
  4. Keisnlikle çok pratik Ceciliacım. Fakat, bunda ölçüye pek gerek yok dşye düşünüyorum. Tereyağını fotoğrafta görüldüğü kadarıyla yayıyorum baklava yufkasının üzerine ben de. Ecevzi, fındık desen istediğin kadar ekleyebilirsin. Fırına vermeden önce tepsinin üzerinde tereyağı gezdirmeyi unutma. Yine de aklına takılan olursa görüşelim ;)
    Afiyet olsun tatlım.

    YanıtlaSil
  5. Wooow harikasın arkadaşım.

    YanıtlaSil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...