Malzemeler:
150 gr. yumuşak tereyağı,
2 su bardağı un,
1 su bardağı mısır nişastası,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 yumurta,
1 paket vanilya
Yapılışı:
Bitin malzemeyi karıştırıyoruz. Hamurumuzu stretch filme sarıp 20 dk. dolapta bekletiyoruz.
Ardından soğumuş, dinlenmiş ve istediğimiz kıvama gelmiş bu hamuru merdaneyle açıyoruz, ardından evdeki kalıplarımızla hamurumuza şekil veriyoruz, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra istediğimiz gibi süslüyoruz.
Denedim ve beğendim. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...