Sayfalar

18 Mayıs 2011 Çarşamba

Kurabiye

İlk defa önceki hafta denediğim ve görüntüsü ve tadı harika olan bir kurabiye tarifi:
Malzemeler:
150 gr. yumuşak tereyağı,
2 su bardağı un,
1 su bardağı mısır nişastası,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 yumurta,
1 paket vanilya

Yapılışı:
Bitin malzemeyi karıştırıyoruz. Hamurumuzu stretch filme sarıp 20 dk. dolapta bekletiyoruz.
Ardından soğumuş, dinlenmiş ve istediğimiz kıvama gelmiş bu hamuru merdaneyle açıyoruz, ardından evdeki kalıplarımızla hamurumuza şekil veriyoruz, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra istediğimiz gibi süslüyoruz.

Ben, sadece elimdeki hamura kakao katarak kurabiyeleri süsledim. İsterseniz değişik pasta süsleri kullanarak kurabiyelerinizi daha gözalıcı hale getirebilirsiniz.
Denedim ve beğendim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...