Bak Bakalım Blogumda Var mı?

17 Mayıs 2016 Salı

The Balm Put a Lid On It- Goz Fari Bazi

Instagram hesabımdan paylaştığımda, sevmeyeninin olduğu kadar seveninin de çok olduğunu gözlemlediğim bir ürünle ilgili deneyimlerimi yazıyorum bugün.

Uzun süredir, kullandığım farların kalıcılığını artırmak, renklerinin daha canlı görünmesini sağlamak için far bazı kullanıyorum. Göz makyajının mümkün olduğunca sabitlenmesini sağlayan bu ürünler sayesinde de, gün içerisinde makyajımı tazelemeye ya da rötuş yapmaya gerek kalmıyor.

Meşhur Gratis markası The Balm'ın bu bazı, tüp şeklindeki ambalajında, markanın kendine has tarzında tasarımıyla satışa sunulmuş.

Ten rengindeki ürün; kremsi bir yapıda, kullanıldığında renk şeffaflaşıyor ve neredeyse kokusuz. Pirinç tanesi kadar ürün, göz kapaklarına uygulama için yeterli bir miktar. Yapış yapış bir his veren bazı uygulama sonrası, gözkapağına sabitlenmesi için bir süre zamana ihtiyaç var. Miktarını ayarlayamadığınızda ise cilt tarafından emilimi gerçekten zor oluyor.
Evet, far renklerini kesinlikle canlı hale getiriyor, fakat ne yazık ki uygulama sonrası gözkapağında çizgilenme yapıyor. Bu nedenle, ben de bazı yüz bazı olarak kullanıp tüketmeye çalışıyorum. Bu şekilde kullandığımda daha verim aldığımı düşündüğüm baz, bittikten sonra kesinlikle yenilemeyeceğim ürünlerden.

Bir de, birkaç arkadaşla aynı fikri paylaştığımız bir konu da, ürün ambalajındaki kendi kendine oluşan değişiklik.
Tüpün, ağız kısmından patlaması, uygulamayı ve kullanımı daha da zorlaştırıyor ne yazık ki. Bitmek üzere olan bu bazla, kısa bir süre sonra yollarımızı ayıracak olmaktan dolayı mutluyum.

Peki siz hangi taraftasınız? Bazı sevenlerden mi, sevmeyenlerden mi?

20 yorum:

  1. Ben sevmeyen taraftanım, o kadar zamandır elimde ama ancak yarısına gelebildim bitsin diye zorluyorum, ambalaj sorunu yaşamadım ancak plastigi çok dayanıksız bu belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki ambalaj sorunu genel bir sorunmuş. Ben de sadece gözkapaklarına değil; tüm yüzüme uyguluyorum. Allahtan, alerjik bir sorun yaşamadım.

      Sil
  2. İşlevini çok güzel gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Şimdilik çizgi çizgi olma sorunu yaşamadım fakat bir kaç kez pul pul gibi bir görüntü oluşturdu sanırım miktarını ayarlayamamaktan o da :)

    YanıtlaSil
  3. Benim cildim çok kuru, hani avuçla yağ sürsem sorun olmaz. Buna rağmen, bu baz göz kapaklarımda yağ bezesine benzer pütürler oluşturdu. Açıkçası yüzüme uygulamaya hiç cesaret edemezdim, en azından sizde böyle alerjik bir durum yaratmamış. Bir de sanki ürün ayrışıyor gibiydi, yaşadınız mı bilmiyorum, bazen tüpten yağ gibi bir sıvı akıyordu. Ben kullanamadım, sadece bloğa far yazısı yazarken, farları göstermek için kullanıyorum. Ben de, sizin gibi tekrar almayacağım. Demek ki, tek sevmeyen ben değilmişim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Yağ bezesi gibi" şikayetini birkaç bloggerin yazısında da okumuştum. Bünyeden bünyeye farklı eaksiyon gösteriyor sanırım. Tüpten yağ gibi bir sıvı akıyor idiyse ürünün bozulmuş olma olasılığı yüksek.
      Ne yazık ki sınıfta kalan ürünlerden, sevgiler...

      Sil
  4. hımm halbuki markayı severdim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renkli kozmetiği çok daha başarılı bence ;)

      Sil
  5. ben hiç baz kullnmadım şimdiye kadar. günlük kullanımda sadece bb krem. sevmediysen yollarını ayırman en mntıklısı tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında, harika bir kozmetik ürünü far bazları. Ama kaliteli performans gösterenini tercih etmeli ;)

      Sil
  6. bu bazdan bende de var yakında ben de bu konuda yazacağım emeğine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yorumlarını da merakla bekliyor olacağım :)

      Sil
  7. Oov, ambalaj çok fena olmuş! Ben bu ürünün etkisini sevip kullanımını zor bulduğum için yniden almayanlardanım. Sabitlenmesi çoook uzun sürüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl! Bi de çizgilenme yapmayaydı iyiydi...

      Sil
  8. Ben sevdim. Göz kapağımın üzerinde birikmeden kurtuldum. Başak in dediği gibi ambalaj hep yan dipten açılıyor. Ama ben artık o kısımdan kremi kullanıyorum ucundan yerine. Yani bu konuda karşı cephendeyim;)

    YanıtlaSil
  9. Vallahi ben sevenlerdenim. Özellikle renksiz olması bir artı bana göre. Çünkü painterly gibi renkli olanlar üzerine kullandığınız far renklerini değiştiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, renksiz olması iyi ama diğer özelliklerinden dolayı anlaşamadık kendisiyle..

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...