Bak Bakalım Blogumda Var mı?

21 Mayıs 2016 Cumartesi

Okudum: Hayatimin Basrolu Olur Musun? - LALALA

Elimden geldiğince, çok sevdiğim hobilerimden "okuma"yı bırakmamaya çalışıyorum. Bugün, bahsedeceğim kitaplar, #yeniyildasihirlimaviyle etkinlik sponsorlarımdan Doğan Kitap'ın hediyesi olan 2 farklı türde eğlenceli kitaplar.

1- Hayatımın Başrolü Olur Musun?:
Yolculuk sırasında, bir çırpıda okuyup bitirdiğim kitap "Hayatımın Başrolü Olur Musun?" 2 yazarlı olma özelliğine sahip ilk kitap.

Ünlü bir cast ajansında çalışan ve tabir-i caizse odun bir sevgiliye sahip olan Tuvana ile oyuncu Kerem'in, bir film senaryosu için karşılaştıkları andan itibaren birbirlerine gıcık olmalarını işleyen kitap, tam bir romantik komedi filmi tadında.
Kitap, inanılmaz eğlenceli. Neden eğlenceli? Kitap; yaşadıklarımızı, aşklarımızı anlatıyor. Hayal kırıklıklarımızı, duygu ve düşüncelerimizi iyi ifade ediyor. Anlatılan kişiler, hepimiziz aslında, hayatımızın bir döneminde yaşadığımız anları hatırlatıyor.

2 farklı yazarın hazırladığı kitapta yazarlar, kahramanlarımız Tuvana ve Kerem'in gözünden, öyle güzel anlatmış, öyle güzel betimlemişler ki, elinizden bırakamayacağınız, sonunu merak ettiğiniz, yüzünüzde kocaman bir gülümsemenin oluştuğu bir hikaye kurmuşlar. Bölümler halinde anlatılan hikaye, hem kadın hem de erkek gözüyle harika bir gözlemle irdelenmiş.

Kitabın bir diğer güzelliği de, her bölümün adının, bir filmden alınmış olması. Olayların gidişatını bölüm adlarından hareketle farkedebiliyorsunuz. Bölüme yakışır çizimlerle desteklenen bölümler, kitabı görsel anlamda çok güzel beslemiş.

Kitabın sonundan, ikincisinin geleceğini tahmin etmek güç değil. Kapağını da çok orjinal bulduğum kitabı mutlaka edinin ve okurken keyfini çıkarın derim.

2- LA LA LA:
Çocuklar için müzikli oyunlar ve etkinlikler barındıran kitap, Türk Sinemasının usta isimlerinden Kemal SUNAL'ın kızı Ezo SUNAL ve Ömer ÖZTÜYEN tarafından hazırlanmış.
İçerisinde birbirinden güzel müzikler, masallar, oyunlar ve aktiviteler barındıran kitap, çocukların oyunlarla sosyalleşmesini, beden-mekan ve grup farkındalığı kazanmalarını, ilgi ve dikkat sürelerini artırmayı hedefliyor.

Kitabın yanısıra telefonlara yüklenen uygulama sayesinde kitapta yer alan masalları dinleyebilir, şarkıları birlikte söyleyebilirsiniz.

Ciddi anlamda eğitici bulduğum kitabın, mobil uygulaması ile desteklenmiş olması ayrıca özgün. Okul öncesi her yaştan çocuğa hitap edeceğini düşündüğüm kitabı mutlaka edinin :)



5 yorum:

  1. İlk kitabı hediye olarak yollarsan okuyabilirim :)

    YanıtlaSil
  2. Ben bu mickey mouse'u çok sevdim :)) Kitapları okurum ama yanında o da olsun ^^

    YanıtlaSil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...