Bak Bakalım Blogumda Var mı?

19 Mayıs 2016 Perşembe

FEM- Hassas Ciltler İcin Tuy Dokucu Krem

Gelmeyen yaza rağmen hepimiz tatil planlarımızı yaptık ve hazırlıklara başladık/başlıyoruz değil mi? Özellikle de tatil döneminde hepimiz rahatsız eden fazla tüylerden kurtulmanın yollarına geldi sıra...

Yıllar önce laser epilasyon yaptırdığımdan genel olarak rahatım. Sadece kollarımdaki tüyler için çözüm yoluna başvuruyorum. Son zamanlardaki favorimse FEM'in tüy dökücü kremi.

İnanılmaz pratik bulduğum tüy dökücü kremlerle ilgili kısa bir araştırma yaptım. Bildiğiniz gibi bu tarz kremler, uygulandığı bölgede tüylerin kopmasına yol açıyor. Bunun için de içerisinde etken kimyasal maddeler bulunuyor. Uygulama sonrası alerjik reaksiyon dışında, kanıtlanmış bir zararı bulunmadığından bu tarz kremleri kullanmaya devam edeceğim.

Markanın, cilt tiplerine göre 4 farklı çeşidi bulunan tüy dökücü kemlerden elimdeki; hassas ciltler için olanı. İçerisinde bol miktarda A, B, D, E vitaminleri, avokado yağı ve gül barındıran krem, bu sayede cilt yüzeyini tahriş etmeden temizlik sağlıyor.
Paket içerisinde 120 gr.lık tüpte krem, 6 adet cilt bakım losyonu ve spatula çıkan kremi uygulamak çok kolay. Tüpteki kremi uygulamak istediğiniz bölgeye sürün, minimum 3, (inatçı tüyler için) maksimum 8 dakika sonra spatula yardımıyla temizleyip bol suyla durulayın.

Ciddi anlamda 3 dk. içerisinde istenmeyen tüylerden korunmanızı sağlayan kremi çok beğendim. Gül kokusu bulunsa da içerisindeki diğer maddelerin kokusunun daha baskın olduğunu gözlemlediğim kremi cildimden temizledikten sonra jojoba ve aloe vera ile zenginleştirilmiş cilt bakım losyonunu uyguluyorum.
Kremin, ciltteki PH dengesini bozmasına izin vermeyen bu losyon gerçekten çok başarılı. Cildin kurumasına izin vermiyor, yumuşacık yapıyor.

Hamilelerin kullanması özellikle önerilmeyen ürüne karşı cildinizin tepki verip vermeyeceğini ölçmek adına, kullanmadan önce mutlaka cildinizin ufak bir bölgesinde test etmenizi öneririm.


13 yorum:

  1. Tüy dökücü kremleri asla sevmiyorum tütleri hızlı ve siyahlaştırarak çıkartıyorlar acayip derecede mahvettiler beni yeni yeni düzelmeye başladı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü olmuş. Ben bu ürünü sadece kollarıma uyguluyorum ve sadece yaz döneminde yapıyorum bunu. Bir sorunla karşılaşmadım.

      Sil
  2. tüy dökücü kremi kullanamıyordum alerji yaptığı için. bu markaya bir şans vermeliyim o zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildim o kadar hassas değildir, hassas ciltlerdeki etkisini bilemiyorum ama verdiği bilgiler doğrultusunda şans verilebilir bence de :)

      Sil
  3. Panel bir anda FEM yazısını görünce dikkatimi çekti sözde paralel'in ürünü olmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kelime insan zihninde nasıl farklı etkiler yaratabiliyor, sayende tekrar görmüş olduk.

      Sil
  4. Bu ürünü ben de kullanıp beğenmiştim; yazın cidden pratik oluyor! Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
  5. Kılları sertleştiriyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben öyle bir sorun yaşamadım İlkecim :)

      Sil
    2. Teşekkürler canım, o zaman alayım, elimin altında olsun :)

      Sil
  6. Önceden kullanmıştım tüy dökücü kremleri fakat traşlamaktan çok farklı olmadığını görünce bırakmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüylerin sert çıkması konusu ise aynı fikirde değilim, en azından bu üründe. Ama, evet tüyler çabuk çıkıyor.

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...