Bak Bakalım Blogumda Var mı?

8 Kasım 2013 Cuma

İnci Tozu Bakım Maskesi

Bu aralar feci şekilde cilt bakımına sardım. Bakım içinse bol bol maske alıp deniyorum son zamanlarda. Denediğim maskelerden biri de BİM marketten aldığım İnci Tozu Maskesi.
Paketin arka yüzünde; uzun süre etkili formüllü, cildin iyileşme hızının artmasına, kırışıklıkların önlenmesine, cildin parlaklık kazanmasına, pürüzsüz bir cildin oluşmasına, cildin güneş ışınlarından korunmasına, hücre yenilenmesine, cildin elastikiyet kazanmasına, dolaşımın hızlanmasına, cildin doğal renginin korunmasına, porların ve aknelerin küçülmesine, ölü hücrelerin atılmasına, kızarıklıkların azalmasına çillerin belirginliğinin azalmasına yardımcı olduğu yazılı.

Paket içerisinden tek kullanımlık, kağıdımsı-pamuğumsu maske çıktı. Vıcık vıcık diye tabir edebileceğim bir madde ile kaplı bu kağıdımsı maskeyi tüm yüzünüze uygulayıp 20-30 dakika yüzünüzde bekletiyorsunuz. Bu süre içerisinde o sıvı madde cildim tarafından tamamen eridi ve o kağıdımsı maske kurumaya başladı.
Belirtilen süre sonunda yüzümü ılık suyla temizledim. Açıkçası, hem yukarıda belirttiği vaatlerini (ne ilk kullanımda ne de sonraki uygulamalarda) yerine getireceğini düşünmüyorum, hem de bu ilk ve son kullanımda cildimde herhangi bir olumlu durum görmedim. 30 dakika yüzümde bekletip attığım bir maske deneyimim oldu.

13 yorum:

  1. bu ürünü bende alacaktım fiyatı uygun diye denemek maksatlı ama iyi ki almamışım:))

    YanıtlaSil
  2. selamlar. bloğunu çok beğendim eline sağlık. maskeyi uygulamadan önce yüzümü ılık su, kese (hafif hareketlerle) ve sabun ile temizledim. maskeyi hemen uyguladım ve sonuç iyiydi. siyah noktalarım kil maskesinden sonra olduğu gibi temizlenmişti. BİM ürünlerine karşı benim de ön yargım vardı ama artık yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, blogumla ilgili güzel düşüncen için teşekkürler :)
      Kil maskesini de BİM'den mi almıştın???

      Sil
  3. maskeyi yanlış uygulamış olmayasın.ben de aldım.henüz denemedim ama..yazdığına göre yüzünü maskeden sonra ılık suyla temizlemişsin. ambalajında öyle bişey yazmıyor halbuki. ben kullandıktan sonra yüzümü yıkamayı düşünmüyorum. bu kağıt maske. yıkanmamalı bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paketin arkasında "ılık suyla durulayın" ibaresini gördüğümü hatırlıyorum. Evet, kağıt maske ama maskedeki yapışkanımsı sıvı, tamamen kurumadığı için yüzde bir miktar kalıyor. Pakette yazmasa bile, yapış yapış kalmaması için cildin temizlenmesi gerekiyor.

      Sil
    2. merhaba yine ben..bende hali hazırda ambalajı durduğu için arkasında yazılanların aynısını yazıyorum:
      Kullanım şekli:
      1. cildinizi tamamen temizleyin.
      2.maskeyi açın ve temiz yüzünüze uygulayın.
      3. 20-30 dakika bekleyin. maskeyi hafifçe kaldırın ve fazla serum tamamen emilene kadar parmak uçları ile masaj yapın.
      4. göze temas ettirmeyin.temas halinde suyla durulayın.

      Not: ambalajın arkasında paraben içermediği de yazıyor.


      Şahsen maskeyi denedim. pek bişey anlamadım. birdaha almam şahsen. hani 20-30 dakika bekleyin serum tamamen emilsin falan kısmı var ya...bacım hemen hemen 1 saat (belki azıcık daha da fazla) kaldı yüzümde gene kurumadı bu meret.
      ha ben gene yıkamadım. kağıdı kaldırdıktan sonra yüzümde kalanı krem sürmüşüm gibi yedirmeye çalıştım. ama extra bi nemlendirme falan.. ne bileyim hiçbişey anlamadım. tavsiye etmiyorum.

      Sil
    3. Hımm... Demek ki ben de o yapış yapış histen kurtulmak için yıkamışım yüzümü. Zaten cildim emmemişti maskenin serumunu.
      Deneyimini bizlerle paylaştığın için teşekkürler :)

      Sil
  4. bende denedim çok memnun kaldım hatta her yerde bu maskeyi arıyorum. Paketin arkasında durulama ile ilgili bişey yazmıyor '' maskeyi uyguladıktan sonra yüzünüz kuruyana kadar parmak uçlarınızla masaj yapınız'' benzeri birşeyler yazıyordu. Çook memnun kaldım ben nerde bulabilirim tekrardan bilmiyorum ama :(

    YanıtlaSil
  5. bende maskeyi ilk aldığım da yıkadım bir işe yaramadı ama daha sonra maskeyi yüzüme iyice yedirdim ve havluylada kuruladım yüzük adeta bebek gibi oldu zaten asyalı kadınların kullandığı bir maskeymiş onlarında yüzü pürürsüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim cildimde aynı etkiyi vermemişti ne yazık ki, sende iyi bir etki bırakmasına sevindim...

      Sil
  6. Maske çok güzel yazan etkilerini gerçekten fark ettim maskeyi kaldırdıktan sonra yüze masaj yapıyorsunuz.uygulamadan önce ben yüzümü temizliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii, cilt temizliği yapılmadan maske uygulamak pek sağlıklı değil. Ama dediğim gibi tek kullanımla etkilerini yoğun bir şekilde hissetmek pek mümkün gibi görünmüyor :)

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...